Vad är Wicked Bibeln?

översättning av Bibeln till den gemensamma engelska språket har länge varit förkunnat som ett av de största framgångarna under både religiösa och världar Publishing. 1631, producerade två av Londons mest respekterade skrivare, Robert Barker och Martin Lucas, vad de trodde var en trogen återgivning av King James Bible. Istället kostar ett enkelt skrivfel i Book of Exodus dem en månadslön och deras licenser utskrift. Deras version av Bibeln har kommit att kallas Wicked Bibeln, även kallad otuktiga Bibeln eller Sinners "Bibeln. Det stycke i Exodus felciterad av förlagen råkade vara de tio budorden, en uppsättning lagar ålagts hebréerna av Gud själv. Det Wicked Bibelns översättning av det sjunde budet bör ha läst "Du skall icke begå äktenskapsbrott", men egentligen utelämnade ordet inte , vilket gör passagen som "Du skall icke begå äktenskapsbrott. " Denna enda skrivfel orsakade signifikant lidande i den religiösa gemenskapen, eftersom det kan eventuellt tolkas som heliga tillåtelse att begå en syndfull handling. När ord av böckerna felet nådde England's King Charles I och ärkebiskopen av Canterbury, de båda männen blev kallade till en särskild rättssalen till dess att frågan skulle utredas fullständigt. Efter att felet hade oberoende verifiering, Barker och Lucas ålades att betala böter motsvarande en månadslön och att avstå från sina publicering licens. Den befintliga kopior av de så kallade Wicked Bible brändes summariskt på order av kungen.

Minst 11 kopior av Wicked Bibeln lyckades undkomma lågorna, och anses vara mycket värdefulla i sällsynta bok cirklar. Den sällsynt bok rum i New York City bibliotek har en kopia på stränga lås och bom, medan en bibel museum i Branson, Missouri också har en kopia på displayen. Övriga exemplar av Wicked Bibeln tros vara i privata samlingar, även om ett exemplar har erbjudits till försäljning via en webbplats med sällsynta böcker och andra antikviteter.

the Wicked Bibeln innehåller också en andra mindre kända fel i Femte Moseboken. Istället för att översätta en passage som Herren visar sin "härlighet och storhet" versen faktiskt föreslår Herren visade sin härlighet och "stor arse. "Hade detta andra, och på sätt och vis ännu mer flagranta, typografiska fel upptäckts i tid, Barker och Lucas kan ha tvingats betala ett betydligt högre pris för sina olyckliga misstag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.