Vad är Watership Down?

Watership Down är en bok skriven av Richard Adams, hans första, och hittills har hans mest framgångsrika bok. Romanen har också gjorts till en animerad film år 1978, tre år efter romanens release. Det födde också brittisk och kanadensisk serie som sändes under tre år från 1999-2001. Serien finns nu tillgänglig på DVD, och boken är fortfarande populär.

Historien om Watership Down är ett vackert renderade berättade om hjältens resa, som utforskas av kaniner som anges i sökandet efter en ny Warren när deras gamla Warren är hotad. Huvudpersonerna i romanen är Hazel, som blir bandets ledare, hans bror Fiver, som är profetisk, och Bigwig, en tuff medlem av kanin polisen. Interspersed genom romanen är berättelser som utgör kaninen legenden om världens skapelse och den första kanin, El-ahrairhah. Dessa berättelser är definitivt pärlor i sig, mycket underhållande och väcker den första kanin som något av en trickster, liknande i vissa fall till Bror Kanin.

Kaninen bandet möter svårigheter på sin resa, möte konstiga kaniner som tillber död, och knappt ta sig till toppen av Watership Down, en kulle som verkligen i Hampshire finns, England. Detta skulle kunna utgöra den första delen av romanen. Som överlevt farorna för att få till en vacker ny warren, kaninerna förverkliga sina fatala fel, de har misslyckats med att ta några honor med dem. Detta leder dem till betydande konflikt med ett gytter närheten kallas Efrafa, springa i det fascistiska och militant sätt av den onde General Woundwort.

Kaninen bandet devises ett knep för att hjälpa några av de undgår Efrafa, där de miscarrying kanin barn på grund av överbeläggning deras Warren. Emellertid kommer Woundwort efter dem, engagera dem på flykten, och de måste planera ett sätt att försvara sig mot många anfalla kaniner. De är framgångsrika i detta, om en lugn och idyllisk Warren och göra fred med Efrafans som inte längre har Woundwort som sin ledare. Det har varit en del kritik av en roman av feministiska kritiker, som menar att det inte eftersträvas av kaniner är helt enkelt eftersöks som uppfödare. Adams försvarade sitt val att utforma Watership Down som han gjorde, med hänvisning till verkliga källor på tillvaron för kaniner, särskilt 1964 års bok naturforskare Ronald Lockley, privatliv the Rabbit . Dessutom har även kaninerna är bekymrade över bristen på kompisar och oförmågan att föreviga sina vackra Warren, en av de räddade har från Efrafa varit en ledande princip i uppror mot Efrafa. Hon är en poet, politisk ledare, och intelligent, en värdig karaktär i sin egen rätt.

Watership Down är en av de stora böcker för tonåringar, och även några barn i deras före tonåren kan njuta av det. Vuxna förtjust i den engelska landsbygden är också sannolikt att bli imponerad av Adams beskrivning av världen, ängar och små gräs från en kanin synvinkel. Resan och engagemang i Efrafans är spännande, och boken är ett värdigt tillskott till världen av fantasylitteratur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.