Vad är Vanity Publishing?

Vanity publicering kan ses som ett tveeggat svärd. För författare är det ett sätt att få sina böcker i tryck, men till en kostnad för dem. Fåfänga publicering finns för att tjäna pengar genom att skriva böcker som ingen annan kommer att publicera. Det finns många goda fåfänga förlag, men det finns lika många dåligt rykte. Den fåfänga utgivare: s uppgift är inte att marknadsföra författarens bok. Även om många hävdar att de gör detta för dig, är verkligheten den att när du har betalat din bok ska skrivas, slutar berättelsen. Författaren vanligtvis har till uppgift att sälja sina egna böcker till butikerna. Många bokhandlar har uppgett att de inte kommer att köpa böcker från fåfänga förlag, även om de kan köpa böcker från lokala författare om de är tillräckligt bra. Det traditionella utgivare: s främsta mål är att tjäna pengar på försäljning av författarens verk. De inte bara skriva ut boken, men också har ett team med erfarenhet av marknadsföring böcker. De har resurser, kontakter och erfarenhet för att veta hur, var och om en bok kommer att sälja-vare sig det stora bokhandlar, online eller bokklubbar.

Med fåfänga publicering, är syftet att ta ut en avgift för tryckningen av boken. Författaren kan bestämma hur många exemplar av boken han eller hon behöver. Författaren kan också ha något att säga i konsten utformningen av bokomslaget och om boken kommer att redigeras eller lämnas som de är skrivna.

Traditionell bokförläggare inte behöver söka författare, men fåfänga förlag göra. Internet och många tidningar göra reklam för fåfänga publicering. Vanity förlag som gör löften om försäljning av stora mängder av böcker är inte att lita på. Heller är påståenden att författaren kommer berömmelse och förmögenhet med publiceringen av hans eller hennes bok.

Vanity förlag ofta inte är selektiv i de böcker de skriver ut. De är där för att tjäna pengar och kommer att skriva någon bok, oavsett kvalitet. Den författare som publicerar genom fåfänga Publishing har mer att säga till om innehållet i boken och royalties. Det finns dock inga garantier för att boken kommer att sälja. En författare överväger fåfänga publicerar bör överväga en viktig punkt. Har han eller hon skickade boken till tillräckligt litterära agenter och traditionella förlagen först? Många kända författare har haft sin första bok förkastade många gånger innan de offentliggörs. Få en bok som publicerats har liknats att vinna på lotteri. Internationella Storsäljaren Watership Down , av Richard Adams, avvisades 40 gånger innan den accepterades slutligen för publicering.

Om författare allvarligt överväger närmar sig ett företag fåfänga publicering, han eller hon ska titta på det som en hobby. Författaren har skriftligen och slutresultatet av en bok som ska skrivas är en kostnad som skulle kunna tillämpas på någon hobby. Kom ihåg, är fåfänga publicera drivs av säljare och pengar är det huvudsakliga målet, inte litterär storhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.