Vad är Technical Writing?

Det skrivna ordet är överallt omkring oss, så mycket att vi ofta inte ens märker. Om du någonsin har monterat en bokhylla, försökte driva en DVD-spelare eller hänvisas till en instruktionsbok, har du varit utsatt för teknikinformation. Tekniska skriva är ett hantverk som syftar till att ge tekniskt, affärer eller information om utbildning. Tekniska skriver är förmodligen den mest lästa form av skriftlig kommunikation runt, med undantag av reklam. I en allmän bemärkelse, omfattar teknisk skriva "hur" i livet. Ett recept eller anvisningar för driften av en mobiltelefon kan anses tekniskt skriftligen. Tekniska skriver anpassade till allmänheten är bara en liten del av fältet. Företagen använder tekniska skriver utsträckning för att förmedla information till ledning, anställda och andra företag. Tekniska skriver i näringslivet kan inkludera manualer, riktlinjer anställd eller handböcker och andra specialiserade skrift som är uppgiftsspecifik. är Educational läroböcker också vara en form av teknisk skrift. Ett fotografi lärobok, till exempel, är tekniska skribenter som informerar läsaren om hur du optimerar belysning vid fotografering av ett ämne eller hur man använder en kamera för specialeffekter. En mängd olika läroböcker i världen kommunicerar alla information via tekniska skribenter med det enda syftet med undervisning och utbildning.

Vare sig information om teknik, monteringsanvisningar och manualer, syftar tekniska skriver att skildra ett meddelande som är klar, koncis och, viktigast av allt, till hjälp för läsarna att det är avsett för. Även tekniska skrift skiljer sig mycket från kreativt skrivande som fiktion och poesi, en teknisk skribent måste ha en viss typ av kreativitet. Eftersom teknisk skrift är ofta tråkig, måste en god teknisk skribent komma fram till ett sätt att engagera målgruppen så att läsarna att förstå och tillgodogöra sig information. Tekniska skriftligen är utan tvekan svårare än andra att skriva på grund av det faktum att den måste vara tydlig och rakt på sak. Bra textförfattande bör inte lämna något utrymme för fantasi och det måste förutse och besvara eventuella frågor eller problem som kan uppstå. Denna aspekt av teknikinformation ses ofta i "vanliga frågor" och "felsökning".

Efterfrågan på tekniska skribenter är hög, vilket gör en karriär inom tekniska skriva ett utmärkt alternativ för många författare eller andra som har stora organisatoriska, grammatik och kommunikationsförmåga. Tekniska skriver ger en bra lön och är ofta tillgängliga för frilansare samt plats anställda. Det finns många träningsprogram finns för människor som vill komma in på området teknikinformation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.