Vad är Romaner?

Romaner är fiktiva böcker som kan klassificeras i "mystery" genre, vanligtvis kretsar kring ett brott av något slag. Deckare är en välkänd typ av thriller, där läsaren noterar en detektiv som försöker lösa ett brott, såsom mord eller kidnappning, under hela tomten. Termen "Romaner" kan användas som en beskrivning för de flesta deckare, dock. Edgar Allan Poe är ett av de första och mest kända författare av mysterier, med början i mitten av 19th century. I allmänhet finns det några vanliga typer av mystik romaner. Den första, som ibland kallas "DECKARE," är en klassisk typ av thriller där en person eller grupp av människor försöker lösa ett brott genom att försöka lista ut ett antal gåtfulla ledtrådar. Dessa är också ibland kallas pussel mysterier eller mysiga mysterier. Huvudpersonen är ofta en amatör detektiv utan mycket erfarenhet att lösa brott, och dessa böcker är vanligtvis ganska oblodig. De äger ofta rum i en liten stad eller land hem. En annan vanlig typ av thriller är polisens förfarande. I dessa typer av mystik romaner, konstaterar läsaren en polis eller kriminalpolis lösa brott med hjälp av gemensamma polisiära metoder. Polis procedurals är ofta en del av en serie mysterium romaner, där samma detektiver löser olika brott i varje roman, men på ett slående likartat sätt. Polis processuella mysterier är något grittier och mer realistiska än de "whodunits" ovan, och kan innehålla mer action och mer detaljerade beskrivningar av brottsplatser.

Slutligen är den tredje vanligaste typen av mysterium romaner kallas hårdkokta mysterium. Denna typ av nya funktioner i allmänhet en detektiv arbetar självständigt, vanligtvis något över lagen. Dessa är ofta grittiest typ av thriller, och har en hel del åtgärder, våld och brottsplats beskrivning som inte lämnar mycket till fantasin. Detektiver i denna grupp av mysterier har ofta något skumma förflutna, men detta är naturligtvis inte alltid fallet. Hårdkokta mysterier ofta serialized också.

Romaner också ofta passera genrer. Till exempel kan en thriller även inslag av romantik. Övernaturliga mysterier är också mycket populärt, liksom historiska mysterier som sätts någon gång i det förflutna. Denna genre av nya fortfarande populär som någonsin, med många nya mysterium romaner och noveller publiceras varje år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.