Vad är New York Times?

New York Times är en stor amerikansk dagstidning som produceras i New York, New York, och distribueras internationellt. Det ägs av New York Times Company, ett mediakonglomerat som också kontrollerar ett antal andra tidningar, däribland The Boston Globe och International Herald Tribune , tillsammans med en radio station. The Times, som det ofta kallas, har länge varit känd i USA för kvaliteten på rapporteringen, och dess spridning är den tredje största i USA, bakom Wall Street Journal och USA Today. Förutom att vara en mycket prestigefylld papper, New York Times är också ett mycket gammalt papper, åtminstone för USA. Det har publicerats sedan den 8 september 1851, och den har gjort i masttoppen slogan "alla nyheter som är lämpliga att skriva ut" sedan 1896, då Ochs familjen fick kontroll över papperet. The Times har traditionellt haft en ganska rivalitet med flera lokala tidningar, och den har erkänt nationellt för sina ofta framkant rapportering, New York Times var den första pappersmaskinen till exempel att börja publicera Pentagon papper, och det ofta skopor andra uppsatser om stora berättelser.

Vissa kritiker av Times anser att det är alltför formellt för en modern tidning. Den sättning av New York Times är mycket konservativ, med papper att behålla en traditionell åtta kolumner, snarare än de sex kolumner som många andra tidningar har antagit. Dessutom tenderar papper om människor i nyheterna formellt, med rätt hedersposter titlar och rubriker tenderar att vara distinkt mångordiga. Den New York Times har också varit långsamma med att anta tendenser i modern tidningen journalistik, den första färgfotografi inte visas på första sidan till 1997, till exempel. Papperet är också känd under smeknamnet "The Gray Lady" i en hänvisning till dess konservativa utseende.

Men den raka laced utseende New York Times inte återspegla personliga eller politiska övertygelser anställda. The Times är snabb att kritisera inom skärande yttrande ledare, och det är inte rädd för att göra kontroversiella annonser eller ämne. Papperet har erkänts för detta med 95 Pulitzerpris med 2007, långt mer än någon annan tidning i USA.

flera funktioner i New York Times är särskilt kända, som notoriskt utmanande söndag Korsord, som har publicerats sedan 1942. Papperet har också expanderat snabbt i Internet media, och var en av de första större tidningarna att ha en hemsida. Användare av Times hemsida kan visa nuvarande eller senaste nyheterna gratis, samt arkiv av papperet publicerade före 1922, vilket gör New York Times hemsida en värdefull källa av forskningsmaterial.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.