Vad är Mythical Creatures?

I det tjugoförsta århundradet, kan mytiska varelser grovt indelas i två grupper: mytiska varelser som alla är överens om är mytiska varelser och varelser som vissa människor tar vara mytiska varelser och andra ta till vara verkliga, men ogripbart, varelser. I det första fallet är de bevis som till stor del från den berättande traditionen, både litterära och muntliga. I det andra fallet arbetar från journalposter, artiklar, fotografier och filmer. Den första gruppen av varelser-de omkring där det finns en överenskommelse att de mytiska varelser-inkludera varelser som bokstavligen från myter, såsom kentaurer, fauner och nymfer, och särskilda en-av-a-kind mytiska varelser som en hydra och Scylla. Termen används också löst hänvisa till påhittade varelser som inte uttryckligen från myter, precis som enhörningen, drakar och gripar. av de verkligt mytiska varelser, kentaurer är varelser som är till hälften människa (från midjan och upp ) och hälften häst (resten). Den mest kända är Chiron, som undervisas av Apollon och Artemis, och själv undervisade sådana elever som Aesculapius, Akilles, och Hercules. Fauner, å andra sidan, är en mytisk varelse som är hälften människa och hälften get, delat återigen i midjan. Den mest kända Faun är Pan, uppfinnaren av panflöjter och en gud.

Nymfer är gudomliga kvinnor av olika sorter, där varje sort i samband med en naturlig objekt. Träd nymfer kallas dryader, färskvatten nymfer, Najadernas, och nymfer ocean, oceanids. Famous nymfer inkluderar Echo, ihågkommen för sin obesvarad kärlek till Narkissos, som älskade bara sig själv, Thetis, mor till Akilles, och Calypso, som Odysseus mötte på sin resa hem till Penelope.

Hydra var en nio-headed monster som Hercules ombads att döda den andra av hans tolv mödor. När han hugger av ett huvud, två nya växte i dess ställe, så han var tvungen att i praktiken bränna varje skär för att besegra odjuret. Scylla, å andra sidan var ett hav monster med sex huvuden och tolv meter. Hon bodde mittemot whirlpool Charybdis om Messinasundet, och ryckte sjömän som svängde bort från whirlpool, sluka dem. Uttrycket "mellan Skylla och Charybdis", vilket är den ungefärliga motsvarigheten till "mellan hammaren och städet, är" fortfarande används idag.

mytiska varelser i den andra meningen omfattar Abominable snögubbe, som enligt uppgift gör sitt hem i Himalaya. Bevis par fotspår övertygar vissa, medan andra tror att fotspåren tillhör björnar eller andra djur, eller var skapade av någon annan orsak.

Loch Ness-monster, en pleiosaur varelse som är kärleksfullt kallad Nessie. Nessie är en av ett antal mystiska sjön monster vars existens har inte bekräftats. Den 9 juni 2007 hölls den andra Rock Ness festivalen, att med fri kameror ges ut försöka fånga en bild på Nessie, till synes utan framgång. Så oavsett om den mytiska varelser av sjöarna finns är ännu inte fastställda. . . .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.