Vad är Mahabharata?

Mahabharata är en episk dikt av den indiska subkontinenten, som är en av de viktigaste texterna till de hinduiska tron. Det går tillbaka så långt som den 8: e århundradet f. Kr. , i senare delar att läggas fram till den 4: e århundradet f. Kr. . Själva namnet betyder ungefär, Tale of the Bharata dynastin , och det är en mytologisk historia i det antika Indien. The Mahabharata är mer än 1,8 miljoner ord lång, fördelat över 74. 000 olika verser, vilket gör den till en av de längsta dikter i världen. Det täcker en hel del material, allt från enkla historier till hela livsåskådningar leva. Den Mahabharata börjar med ett anspråk på fullständighet, och sade: "Vad är du här kan hittas någon annanstans. Vad som inte finns här kommer inte att hitta någon annanstans. " Det finns ett antal avsnitt av Mahabharata som är relativt komplett i och för sig, och anses ofta enskilda verk som tillsammans bildar en större helhet . Mest kända av dessa är Bhagavad Gita, ett avsnitt där avataren Krishna ger råd till prinsen Arjuna i slaget vid Kurukshetra, när Arjuna ser sig upp mot hans egna familjemedlemmar. Den huvudsakliga berättelsen båge av Mahabharata är historien om två linjerna av faderns kusiner. Dessa är de fem söner kung Pandu och hundra söner blinda King Dhritarashtra. Det centers på deras fejd och striderna under kungadömet Bharata. Söner kung Pandu, känd som Pandavas, var varje barn till en gud också, och gudarna spelar mycket i berättelsen om Mahabharata. De erbjuder stöd och råd hela tiden, och dynamiken mellan gudar är lika viktigt i tider som dynamiken mellan dödliga. Detta är lika på många sätt till den grekiska historien om det trojanska kriget. Den viktigaste av de porträtterade gudar är den högste guden Vishnu själv. Han kommer till jorden genom sin avatar Krishna att ge råd till Pandavas, särskilt Arjuna. Ibland blir det tydligt att Krishna i själva verket begär detta episka krig, och är på många sätt att använda Pandavas att uppnå sitt mål.

Berättelsen börjar med söner Dhritarashtra dra nytta av den Pandavas missbrukar dem på många sätt, och slutligen exiling dem till ödemarken i tolv år och ytterligare ett år gömd, under förutsättning att i slutet av denna tretton år sin halva riket skulle återlämnas till dem. Den Pandavas genomgick sin exil, men i slutändan är det Dhritarashtra kohort vägrade att fullgöra sin skyldighet. Detta ledde till ett monumentalt krig mellan de två parterna, som omfattar huvuddelen av Mahabharata. hela historien om Mahabharata, olika gudar och rådgivare hyllar olika åsikter om rättfärdighet, Dharma och människans roll i värld. Denna filosofiska underbygger bäst ses i Krishnas predikan till Arjuna, men det finns överallt. Slutändan Pandavas vinna striden, men först efter att överge rättfärdiga väg för krig, och slutligen dödar fyra far siffror. Slutsatsen i Mahabharata är inte en lycklig lösning, men i själva verket en känsla av djup skräck över vad kriget ledde till, och trots att många siffror i historien, inklusive Krishna själv, motivera åtgärder är läsaren ändå kvar en känsla att kriget var fel.

I efterdyningarna av historien har Pandavas mor drar sig leva ett asketiskt liv, avataren Krishna leva ett våldsamt och dekadent liv tills döden och återförena med Vishnu, och Pandavas resa norrut mot porten till den himmelska världen. Bröderna dö en efter en, tills bara Yudishthira lever tillsammans med en hund följeslagare. Han gör det till det himmelska Gate, och han är testad av ombetts att jaga bort hunden. Han vägrar, eftersom hunden var hans trogna följeslagare, och det uppenbaras att hunden är hans gudomlige fader, Dharma. Han är sedan visas himlen och visat att det är bebodd endast av Dhritarashtras, och att de andra Pandavas är i helvetet. Han insisterar Därefter skickas till helvetet för att gå med sina bröder, och det är visat att de faktiskt i himlen, och att han har passerat den sista rena provet, och han får komma till himmelen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.