Vad är Hypomnemata?

ibland stavat hupomnemata, hypomnemata har att göra med skapandet av ett sätt att bevara minnet av det som lästes, tänkte, eller hört under en tid. En av de vanligaste exemplen på hypomnemata är häfdvunna tradition av att hålla ett minne bok. Men det finns flera andra metoder att föra anteckningar som kvalificerar sig som hypomnemata. Här är några exempel.

Memory böcker är en form av hypomnemata som vanligtvis sysslar med någon form av central fråga. I gångna tider, väljer att engagera sig är denna form av hypomnemata som ett sätt att skapa verk som hade att göra med rättsmedel hem hälsa, recept familjen och personhistoria. Minnet bok eller hypomnema (singular) var och är ett utmärkt sätt att bevara information om bakgrund, resor, resurser och tankeprocessen hos en generation så att senare generationer kan dra nytta av den bank av visdom .

Personliga bärbara datorer är ett annat exempel på hypomnemata. Tidskrifter och påminnelse eller schemaläggning böcker hör till denna kategori, eftersom de används för att hålla jämna steg med dagliga tankar och också ge användbar information om verksamheten i de enskilda. I många fall personliga bärbara datorer fungerar också som ett kreativt utlopp för artister som författare och kompositörer. Många en populär roman eller en förtjusande melodi började med några klotter koder i en personlig anteckningsbok.

Faktum bärbara datorer som har någon form av pågående syftet alla betraktas som hypomnemata. I gångna tider, detta avses vanligen till en fysisk anteckningsbok som innehåller tomma sidor. Idag omfattar denna även elektroniska journaler också. Till exempel, före den personliga datorn ålder, skulle en författare skapar ofta ett utkast till en roman, tillsammans med några random noter kapitel titlar, karaktärer, allmän tomt och strategier för åtgärder och tankar om resolutionen av åtgärden. I dag, allt detta kan ske med hjälp av att skriva program som i praktiken skapar en anteckningsbok som är relevant för en viss skrift projekt. Precis som med den traditionella penna och papper sort, elektroniska former av hypomnemata anses vara verk pågår. Det är innehållet i anteckningsboken kan och ofta läggs till under en längre tid.

Hypomnemata finns överallt omkring oss. Människor från alla samhällsskikt delta i skapandet av någon form av personliga rekord med ett öga mot att skapa en resurs för eget bruk, och användning av nära och kära nu och i framtiden. Medan få människor tänker på scrapbooking, minne böcker eller personliga och professionella bärbara datorer i termer av en sådan imponerande klingande titel, alla dessa uppgifter som medium för att påminna oss om att hypomnemata är fortfarande en viktig del av hur människor samla och bevara information.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.