Vad är Graphic Novels?

Grafiska romaner ibland kallas långa serietidningar . De omfattar vanligen fiktivt material i serietidning form-med hjälp av sekventiell illustrationer. Skillnad från de klassiska serietidningen dock grafiska romaner är längre och ofta täcker en berättelse från början till slut, i stället för att avslutas med den traditionella rysare ändelserna för serier. I vissa fall är dock en grafisk roman en sammanställning av flera serier av serier som börjar och slutar en viss berättelse båge.

Några av de första exemplen på grafiska romaner i USA var serietidning klassiker, publicerades först på 1940-talet. Romaner som De tre musketörerna fördes till traditionella ramen för en serietidning, där de ansågs vara mer lättsmält av unga läsare. Även kraftigt förkortad, var denna behandling av romaner populär bland ungdomar, och många ser tillbaka på dessa grafiska romaner med glädje. I dag finns det grafiska romaner passar alla åldrar, och några som är särskilt lämpliga för unga. Graphic kan betyda mer än "åtföljas av illustrationer. " Vissa grafiska romaner, liksom skriven av Frank Miller, är fulla av våld och mycket realistiska skildringar av sexuellt beteende. Dessa grafiska romaner har en marknad, dock. Miller's Sin City har anpassats till en film, som stjärnmärkta A-lista aktörer och vann stor kritisk beröm.

Grafiska romaner som Millers arbete påverkas av den populära japanska grafiska roman form, manga . Manga gäller alla grafiska romaner, komisk tidskrifter och tecknade filmer, och ibland förväxlas med anime , em som nödvändigtvis är animerade. Manga i sin nuvarande stil utvecklades under andra världskriget. Mycket av Disney's arbete påverkas manga ritning. Manga kan skrivas för små barn, eller är komplicerad politisk och social satir. Praktiskt taget inget ämne är tabu.

Medan grafiska romaner i USA funktionen tecken med mycket olika ansikten och namn, manga tecken har särdrag. De flesta karaktärer har mycket stora ögon, små näsor, och fodrade munnar. Även om vissa japanska konstnärer inte följer denna karaktär form, de flesta japanska illustrationer som gör det till USA, som de i showen Yu-Gi-Oh! , har traditionella manga ansikten. Manga former av grafiska romaner kan vara intensivt olämpligt för små barn, och är inte klassade amerikanska grafiska romaner. Animen sekvens Kill Bill: Volume 1 är ett bra exempel på hur långt som manga kan gå som en konstform.

Vissa grafiska romaner erbjuder utmärkt sätt att uppfostra barn. Eftersom de är fulla av illustrationer, de är ofta attraktiva för unga läsare och kan kommunicera historier om moral eller händelser i historien. Vissa är bara roligt, och öka barns förståelse för och färdighet i läsning.

Eftersom det bästa urvalet av grafiska romaner är ofta i serietidning butiker kan föräldrar vill göra någon behandling för att hitta lämpligt material för sina barn. Några stora bokhandlare plats grafiska romaner på barnavdelningen för att göra valet lättare. För vuxna som älskar grafiska romaner, fortsätter popularitet konstform att öka, så att de kan vara säkra på en växande samling av intressant material.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.