Vad är Första Nattvard?

Första Nattvard anses vara en av de heligaste och viktigaste tillfällen i en katolsk liv. Det betyder att personen har fått sakrament eukaristin, kropp och blod i Jesus Kristus. Flesta katolska barn får sin första nattvardsgång när de är sju eller åtta års ålder, eftersom detta anses vara den ålder orsak. Andra kan ta emot nattvarden för första gången när de har uppfyllt alla kyrkans krav.

För någon att ta emot nattvarden, den personen måste vara utan synd, och i ett tillstånd av nåd. Traditionellt kommer unge katolske barn gör sin första bekännelse, eller sakrament botens, en vecka innan de får sin första nattvardsgång. På bekännelse, kommer barnet detalj synder och ogärningar till en präst och få en bot i utbyte. Den bot är vanligtvis flera böner som reciteras omedelbart efter spännande biktstolen. När barnet är befriad från synd, hon är redo att göra sin första nattvard.

bikten är inte det enda kravet för att ta emot sakrament heliga nattvarden. Sakrament dopet måste ha mottagits väl. Ett barn, eller en person som inte är döpt kan inte ta emot nattvarden. Om barnet är döpt, hon allmänhet börjar studera för första kommunionen i första klass. De barn som inte går i katolsk skola gå till religiös undervisning klasser efter skolan eller på helger. I de flesta fall för små barn, minst två år av religiös utbildning måste genomföras innan de kan ta emot nattvarden för första gången. Det finns mer att ett barns första nattvarden än en vacker vit klänning och en familjefest. Även om det är en anledning att fira, det var inte det tillfället handlar om. Händelsen innebär att barnen har läst och förstått, till bästa förmåga, mysterium transubstantiation ändring av innehållet i vanligt bröd och vin till innehållet i Kristi kropp och blod. Barnet ska också kunna skilja mellan eukaristiska bröd och vanlig mat. Den dag en första nattvarden, och när får gemenskap därefter, de får ta del, av respekt för kropp och blod Kristi observera en annan regel: Minst en timme före mottagandet av sakramentet, de måste snabbt, vilket innebär att de inte får äta någon mat. Tar in vatten och medicin, dock finns undantag. Efter första nattvarden, måste unga katoliker i kyrkan varje söndag, och de uppmanas att ta emot nattvarden ofta, även veckovis. Om man har missat söndag massa utan anledning eller har begått en dödssynd, den personen förväntas gå till bikt innan du får gemenskap igen. De flesta katoliker går till bikt minst en gång om året, vanligtvis under fastan.

Första Nattvard är en mycket viktig och helig dag för katolska barn eftersom de får, för första gången, kropp och blod i Jesus Kristus. Genom att fortsätta att ta emot den heliga kommunionen för resten av livet, katoliker blivit ett med Kristus och tror att de kommer att dela hans eviga liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.