Vad är Floo Network?

Floo Network är en magisk metod för transport i Harry Potter-böckerna, och kan användas av häxor och trollkarlar på alla möjliga nivåer, eftersom den inte kräver en handling av magi från resenären till arbete. Ett nätverk av spisar hela Storbritannien är magiskt anslutna för att bilda Floo nätverket genom en process som aldrig förklaras i boken, även om det skulle förmodligen kunna liknas vid den metod som används för att ansluta telefonlinjer i mugglarfödda världen. När resa önskas, en häxa eller trollkarl och använder ett ämne som kallas floo pulver för att aktivera spisen och sedan steg in, anger destination, och reser genom nätverket till en annan eldstad. Namnet på Floo nätverket är förmodligen en ordlek på "flue," för skorsten. Floo pulver vänder elden grön, och verkar för att hindra den från att bränna häxa eller trollkarl som använder den, också. Mängden floo pulver behövs inte verkar vara specifik: Harry Potter tar "en handfull" av det i Harry Potter och Hemligheternas kammare . När lågorna bli grön, måste resenären högt och tydligt uttala önskad destination, och sedan stoppa in armbågarna i för resan, som virvlar i guiden genom Floo nätverket och ger vaga glimtar av andra destinationer, innan det slutligen mata guiden på den andra slut. Förfarandet förefaller rörigt och ganska obehaglig, med många resenärer framväxande omfattas av sot och ibland med trasiga glasögon, liksom.

Showier guider steg i elden och sedan kasta floo pulver, troligen med hjälp av en Frysning charm göra lågor elden ofarliga. Andra använder Floo nätverket att prata med varandra, transporterar bara ett huvud, snarare än en hel kropp. Denna snabba kommunikationsmedium kan användas i akuta situationer där guiden kropp måste förbli stillastående, av olika anledningar. Den Floo Nätverket är inte heller utan sina brister, om en trollkarl misslyckas med att tydligt ange slutdestination, han eller hon kommer att hamna någonstans helt annat, och potentiellt i en farlig situation.

Ett team Floo tillsynsmyndigheternas arbete för Floo nätverk för att förvalta det Floo Network, förmodligen också tillhandahåller anslutning och urkoppling. Av uppenbara skäl är mugglarfödda eldstäder som inte ingår i Floo nätverket, även om Arthur Weasley drar en tjänst under Harry Potter och den flammande bägaren ha Dursley eldstad ansluten till kvällen, så att han kan plocka upp Harry Potter. För minderåriga trollkarlar som ännu inte kan apparate eller trolla utanför skolan, är Floo nätverket transport metod att välja.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.