Vad är Digital Journalism?

Digital journalistik hänvisar till nyheter och dess tillbehör produceras genom digitala medier. Det är allt mer integreras i traditionella tryckta och broadcast journalistik. Många tidningar också publicera en likvärdig Internet varje dag, och massor av tv-stationer nyheter har interaktiva webbplatser som kunde erbjuda podsändningar, rubriker eller hela berättelser, och en mängd andra funktioner. Eftersom man på nyheter allt har fokuserat på att få nyheter från Internet, är detta en växande form av journalistik som negativt har påverkat andra typer av media, särskilt standard utskriftsmaterial.

Digital journalistik kan komma från erkända och auktoritativa källor nyheter, men enskilda personer eller små grupper som kan ha en viss vinkling även producera den. Exempel på det senare inkluderar webbplatser som The Huffington Post och Politico och Handsken är kastad på många webbplatser i termer av vad som kan eller kommer att skrivas ut. Eftersom vem som helst med en Internetanslutning kan hitta ett sätt att skriva och publicera en nyhet, är tanken att lämna ut information eller hoppas att dölja någon information väsentligen över. Vad man än säger, gör, eller uttrycker lätt kan visas på en YouTube ® video, och skrivit på en webbplats eller på en Tweet, och på sätt och vis kan digital journalistik sägas ha inlett karriären för miljontals amatör journalister som arbetar gratis.

Vissa digitala journalistik nyhetssidor som kan vara traditionell till sin natur inte betalar sina anställda att skriva för dem, och ofta ses som mer tillförlitliga källor för nyheter. Andra är tyvärr inte försiktiga med fakta och sanning värde (en åsikt är lika god som forskat material), vilket vanligtvis leder till webbplatser som har ett visst mått av trovärdighet eller saknas det. Trovärdiga platser finns definitivt, och de kan kopplas till det verkliga livet tidningar eller separerade från dem. Den genomsnittliga personen läser sajt kanske inte nödvändigtvis göra denna åtskillnad, men som kan leda till en konstant spridning av desinformation och gissningar.

Med uttorkning av många traditionella journalistiken sysselsättningen genom att minska antalet anställda på tidningarna eller nedläggning av några av tryckta publikationer, förutspådde tillbaka något under 1990-talet när den digitala journalistik första garnered meddelande, många undrar om de kan få jobb som Digital journalister. De med imponerande kommunikation, och skriva eller meriter journalistik skulle lätt passa in i arbetet på mer trovärdiga hemsidor och andra att starta egna bloggar om nyheten med reklam intäkter som vinst eller frilansare i flera olika nyhetskällor. Detta kan vara vinstdrivande eller inte särskilt lönsamma. Många gånger, även på platser som respekteras, är avgifterna inte betalas, och ett antal webbplatser har positioner medborgare journalist. Offentliga kommentarer om nyheter kan även ingå i sänder TV-nyheter, i slutet av 2000-talet CNN ® började fylla vissa av sina sändningar med offentliga kommentarer på deras hemsida. med utbredningen av ett antal produkter, vilket gör eller få nyheter har aldrig varit enklare, särskilt i fri press länder. En mobil eller smartphone kan användas för att spela in video av händelser, skriver i en sammanfattning blogg om en nyhet fråga, eller handel e-post med källor för berättelser. Detta innebär praktiskt taget vem som helst kan bidra med summan av information /felaktig information om vad som sker i världen, och många människor tycker om detta förfarande, även om det tjänar ingen vinst.

Det är svårt att veta om digital journalistik har en överbelastning, eller om det kommer att finnas en tid då det blir alltför många online-källor och inte tillräckligt med vinst att gå runt. Detta skulle kunna tala för att inte bara journalister utan även fotografer, redaktörer, och många andra. Visst, har lägre personalomsättning och produktion på många tidningar redan hade en effekt på sysselsättningen av skrivare, lithographers och människor som levererar papper. Detta ses som en olycklig bieffekt av Internet utveckling, men även ses av många som en oundviklig en som inte känner några omvända. Dessutom vinst får endast vara ett bekymmer att utbildad personal och är inte en fråga för medborgarna journalister, vilket ytterligare kan minska förmågan att få journalistik jobb i framtiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.