Vad är Crocodile Tears?

varelse känd som en krokodil kan ha ett antal färdigheter, men sprider äkta tårar är inte bland dem. Vid ett tillfälle i historien, men trodde man att krokodilerna fick producera "krokodiltårar" som de slukade sina byten, särskilt då storleken på bytet översteg kapaciteten i krokodil. Från denna gamla och felaktiga tron kom den första litterära hänvisning till krokodiltårar , som betyder falska tårar skjul under hycklande uppvisningar av sorg, empati eller sympati. Krokodiltårar kan verka verklig, men de är avsedda att vara mer manipulativ än uppriktig. Det moderna begreppet hycklande "krokodiltårar" kan spåras tillbaka till elisabetanska gånger, om inte tidigare. Krokodiler ansågs vara exotiska varelser, sällan sedd av gemene man, men berättelser om sina tår-shedding sätt var ganska utbredd. I mitten av 1600, var författare som redan använder frasen "krokodiltårar" för att beskriva falska angivelser av sorg eller andra djupa känslor. Skrupelfria politiker och affärsmän anklagades ofta shedding krokodiltårar för att vinna gunst hos vanligt folk.

Shedding krokodiltårar fortfarande betraktas som en mindre än respektfullt praxis, särskilt när shedder sanna känslor och motiv är väl kända. Vissa människor kan träna sig att gråta efter behag, inklusive produktion av övertygande "krokodiltårar" när situationen kräver för dem. Andra kan använda den tillförordnade teknik som kallas känsla minne för att påminna om ett ögonblick av äkta sorg i syfte att generera falska krokodiltårar. Som en sista utväg, har några personer varit kända för att använda utländska irriterande ämnen som tvål eller peppar att förmå krokodiltårar för manipulativa effekt.

Även om det är sant att krokodiler inte skjul känslomässiga tårar efter sitt byte, inte utsöndrar de en smörjande vätska från tårkörtlar nära deras ögon. Vissa har spekulerat i att dessa körtlar stimuleras som krokodilen fungerar sina käkar under en måltid. Detta är troligtvis grunden för den gamla tron på känslomässigt baserade krokodiltårar.

Oavsett ursprung, är bruket att kasta krokodiltårar i allmänhet vara kränkande och förnedrande. Den shedder påverkas ofta av andra som mening hans eller hennes falskhet eller tvivelaktiga motiv. Barn som kastar vredesutbrott kan också följa dem med krokodiltårar, men föräldrarna ofta lära sig att strunta i Ruse och låta Tantrum att ha sin gång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.