Vad är Book of Kells?

The Book of Kells är en upplyst manuskript som innehåller de fyra evangelierna i Nya Testamentet, tillsammans med olika underlag. Det är ett mycket fint exempel på ö konst, konstverk som producerats i Storbritannien och Irland efter avgång romarna, och många människor anser Book of Kells är en av Irlands nationella skatter. Som är passande för en irländsk historisk artefakt, Book of Kells förvaras på displayen vid Trinity College, Dublin, en av Irlands finaste utbildningsinstitutioner.

Insular konst kännetecknas av en unik stil som var helt annorlunda än den konst som produceras i Europa på samma gång. The Book of Kells funktioner häpnadsväckande kalligrafi, kompletterad med vacker Illuminations som innehåller växter, djur, människor, utarbeta Knotwork, och geometriska mönster. De illuminationer inkluderar rika färger och förgyllning, och de är otroligt detaljerade och precisa. The Book of Kells innehåller också flera hel sida porträtt av olika siffror från evangelierna. Det finns en debatt om exakt var eller när Book of Kells producerades. De flesta är överens om att det gjordes runt åttonde århundradet, av irländska munkar som använde en Vulgata latinsk utgåva av Bibeln som sin förebild. Under en ganska lång tid, hölls Book of Kells vid Abbey of Kells, vilket förklarar namnet, och på 1600-talet, gjorde sin väg till Trinity College, sitt permanenta hem. År 1953 har varit bundna till folianter av Book of Kells i fyra volymer.

Besökare på Trinity College kan se flera volymer av Book of Kells som visas vid varje given tidpunkt, i ett särskilt rum som har utformad med arkivens villkor, se till att boken inte blekna eller bli skadad. Böckerna förvaras inuti slutna, klimat kontrollerade glas fall, med kuratorer ibland öppna ärenden att vända sidorna, skapa en roterande display.

Ett stort antal reproduktioner av boken of Kells finns runt om i världen, däribland flera otroligt nära faxmaskiner av dokumentet. Många konstböcker även val från Book of Kells, eftersom många tycker att bilden i denna berömda manuskript haunting, vacker och helt enkelt otroligt. Detta mästerverk av irländsk konst är verkligen en magnifik kulturell, historisk och religiös artefakt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.