Vad är Amatory Fiction?

Amatory fiction är en litterär genre med ursprung i Storbritannien, som var populär i slutet av 17th century och in i 18th century. Erotisk skönlitteratur anses av många ha föregick romanen, och kanske påskyndade kärleksroman. Gillar romantiska romaner, som senare skulle komma att bli en mycket populär genre av litteratur, erotisk skönlitteratur fokuserade på romantiska känslor och sexuell kärlek. I sitt arbete, författare erotisk skönlitteratur utforskade kön relationer, känslomässiga önskningar och de vedermödor i romantiska situationer. Genom sina alster, skapade författare erotisk skönlitteratur kommentarer på frågor som bedrägeri, lusta, lojalitet, oskuld, och äktenskap. i den meningen att de flesta verk erotisk skönlitteratur följer samma grundläggande plotline, och har samma inställning till romantiska förhållanden, kan erotisk skönlitteratur betraktas som en standardiserad genre. Mest erotisk fiktion börjar som en berättelse om kärlek och romantik, och slutar som en berättelse om ångest och sorg för romantiska relationer.

Framväxten av erotisk skönlitteratur i sig kan betraktas som en kommentar av slagen, om umgänge i 17 och 18-talets Storbritannien. Erotisk skönlitteratur skrevs främst av kvinnor för en kvinnlig publik. Kvinnorna var sannolikt det enda folk att läsa erotisk skönlitteratur, och säkerligen det enda folk att inse de teman som presenteras i den. Detta beror mest erotisk skönlitteratur presenterade kvinnlig karaktär som ett offer för manlig chauvinism och misshandel. Den typiska arbete erotisk skönlitteratur presenterar kön relationer genom en fiktiv eller delvis fiktiv romantisk berättelse. Hela berättelsen, är kvinnan avbildas som är full av tillit och kärlek, och redo att erbjuda att älska en man. Mannen, i de flesta fall framställs som ser kvinnan som något annat än ett objekt på vilken man kan agera ut sin lust, varefter han troligen kommer att kasta undan henne. Genom presentation av dessa teman, skapar erotisk skönlitteratur en social kommentar om kön relationer, demonisera den manliga, och presentera den kvinnliga som en martyr. En affär är en romantik där avsikter avser nästan uteslutande till lust och kärlek. Å andra sidan, äktenskap i 17 och 18-talets England var en situation där egendom spelade in. Kvinnor kunde inte äga egendom under denna tid. Använda äktenskap eftersom fastställandet av historien kan ha komplicerat bilden togs av kvinnor som oskyldiga offer, eftersom äktenskapet vid den tidpunkten var monetärt fördelaktigt för många kvinnor. I erotisk skönlitteratur, män som lurat män i kärleksaffärer kunde inte förlåten för logikens eller finansiering.

Tre kvinnliga författare utmärkte sig genom sina verk erotisk skönlitteratur. Dessa var Eliza Haywood, Delarivier Manley, och Aphra Behn. Dessa tre författare var kända i sin tid som mässan triumviratet av Wit. Kritiker av erotisk skönlitteratur, inklusive de som fördömde genren på grund av religion och social anständighet, som ofta kallas dessa kvinnor som The Naughty triumviratet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.