Vad är Alphabet Therapy?

Alphabet Therapy är en teknik som används för att möjliggöra kommunikation för barn med Angelmans syndrom, en allvarlig genetisk störning som orsakar djupa försenad utveckling. Det innebär att undervisa i ämnet alfabetet och en rad nyckelord, och visa föremål som genom att peka på viktiga ord och stava ut begreppen, han eller hon kan kommunicera med andra människor.

Denna teknik har utvecklats av frotté Jo Bichell och Cristina Valle. De två kvinnorna samlade principer från Applied Behavior Analysis (ABA) och den snabba Skriv den metod (RPM) för att lära Bichell son alfabetet och stimulerat skapandet av en studie att forska i möjligheten att använda Alphabet terapi på andra barn med svåra funktionshinder. Samtidigt som det uttryckligen utformad för personer som lider av Angelmans syndrom, ett tillstånd som orsakas av delvis borttagande av genetiskt material på den 15: e kromosomen, har Alphabet Therapy potential för andra personer med utvecklingsstörning också.

Applied Behavior Analysis innebär med känd information om beteende och lärande för att underlätta en produktiv pedagogiskt session. Sessionen ledare tittar på vad som fungerar och vad som inte fungerar för den enskilde studenten, och utnyttjar befintlig information om hur man lär sig att göra läxan så effektiv som möjligt. Till exempel, människor tenderar att upprepa beteenden när de belönas för dem, och överge beteenden som träffas med en neutral eller negativ reaktion, och detta kan användas för att uppmuntra lärande beteende. ABA används i en mängd olika områden utöver behandling för personer med försenad utveckling, och förutom att undervisa människor, också uppmuntrar dem att behålla och använda de kunskaper de förvärvar. Den snabba Skriv den metoden är ett teknik för undervisning autistiska barn utvecklats av Soma Mukhopadhyay att kommunicera med sin autistiska son. Denna teknik innebär en mycket snabb, fokuserad möte med ämnet, inriktat på att tillhandahålla anvisningarna som stimulerar ett svar. RPM är tänkt att underlätta inlärning, tänkande, och kommunikation, med fokus på att visa människor att de kan göra val, och dessa val får konsekvenser. När det gäller alfabetet Therapy, instruktörer kombinera utnyttjad verktyg dessa tekniker för att lära ett barn alfabetet. När barnet lär sig alfabetet, kan läraren börja sträng samman bokstäver för att bilda centrala ord och begrepp. Att kommunicera, kan barnet peka på märkta kort, eller enskilda bokstäver i alfabetet, om de vill att klargöra saker.

Tanken bakom alfabetet Therapy är att personer med Angelmans syndrom har möjlighet att kommunicera, om de får en chans att göra det. Genom att fokusera på ett barn i en på en session och med hjälp av innovativa pedagogiska metoder, är det möjligt att ge barnet en röst i hans eller hennes egen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.