I litteratur, vad är en snobb?

En snobb är en lager karaktär som förekommer i engelskspråkig litteratur från de 17th och 18th århundradena. Även snobbig tecken visas i mer modern litteratur, är de vanligen inte uttryckligen identifieras som "FOPS," även om de behandlas med samma förakt och hån hopas på historiska FOPS. Begreppet sprätt har också översatts till andra medier, såsom film och TV, och människor med snobbig drag kan refereras till som "FOPS" i populära slang i vissa regioner i världen. The fop är alltid manlig och besatt av sin personliga utseende. Han är oklanderligt visade sig i senaste modet, och han har fingrarna på pulsen för varje större modetrend, från ny frisyr till en annan skära byxor. Den FOP besatthet av mode gör honom något misstänkt i ögonen på andra män, och han är ofta kallad en dåre eller som en ganska fåfäng person. Han brukar också vara något feminin, men han på något sätt får flickan till slut, ofta lyckas besegra en manlig karaktär med mer traditionellt manliga egenskaper. är många FOPS ges en rad olika manér och nycker. De tenderar att ha ganska påverkas, pompös tal, och de är kända för att sätta sig märkvärdig. Andra tecken kan håna den sprätt på ryggen för hans självupptagna attityd och försök till slagfärdighet, med hans skämt ofta faller platt. Den FOP är dessutom ofta rika och hans familj får behandla honom med viss njutning, istället för att arbeta i sin fars företag, till exempel, kan han få svan om den sociala scenen.

Begreppet "fop "in i engelska språket från tyska på 1400-talet. Det var ursprungligen användes för att beskriva något slags enfaldig person, och på 1600-talet förvärvade man den speciella känsla för en dum och fåfäng person besatt av mode. Andra färgglada termer från denna period för att beskriva snobbig personer inkludera ord som Popinjay, dumbom och mode häst.

Det sprätt var lampooned rutinmässigt på engelska skede i den 17: e och 18-talen, med skådespelare påtagning löjligt överskattad dräkter och MÅNGA PLOMMON accenter att visa upp tanken att karaktären var siffran hån. FOPS var också närvarande i många engelska romaner, särskilt genom satirisk författare. Under denna period gick något snyggt klädd ung man risken att bli kallad snobb, och särskilt förakt var reserverad för äldre män som antogs snobbig modenycker i ett försök att känna sig ung igen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.