Hur kan jag starta en bokklubb?

Om du vill starta en bokklubb, är det första steget planering. Bestäm hur många medlemmar du vill, var och hur ofta du skulle vilja träffa, och dina kriterier för val av böcker, till exempel. Några av dessa faktorer, tillsammans med andra spelregler, kan utvecklas och förfinas genom konsensus när du har en liten "kärngrupp" inrättas. att börja bygga din klubb bas, tänka på alla vänner och bekanta dig har som kanske vill starta en bokklubb med dig. Var du är i kontakt med andra och redan har några vänner, såsom arbete, skola eller kyrka, är en perfekt plats att fråga runt och börja vinna medlemmar. Du kanske kan finna tillräckligt många för att starta en bokklubb direkt, men om bara en annan person eller två visar intresse, kan du vinna deras stöd i att formulera regler och i reklam och rekrytera nya deltagare.

Logistik är viktigt när du startar en bokklubb. Välj en tid och plats bekvämt för alla och hur ofta du ska träffa. En gång i månaden är oftast en bra frekvens. Vissa bokklubbar träffas på samma plats varje vecka, och andra rotera så att medlemmar delar hosting arbetsuppgifter. Bestäm vilken typ av förfriskningar, om någon, kommer att tillhandahållas och vilka riktlinjer din diskussioner följer. Innan du startar en bokklubb, besluta hur böckerna kommer att väljas. Kanske alla kan lämna förslag och rösta, eller förslag kan väljas slumpmässigt, eller kärnmedlemmar kan turas om. Vissa människor starta en bokklubb med ett särskilt tema, till exempel klassiker eller kvinnliga författare, och andra är ganska omfattande, så facklitteratur, poesi, romaner, självhjälpsgrupper och andra genrer. You kanske vill ha en utsedd person att leda diskussionen varje gång, kanske stänga av bland medlemmarna, eller så kan du be alla att ta ett ämne eller fråga. Många böcker, särskilt de som rekommenderad läsning bok grupp listor, t. ex. Oprah's Book Club, omfattar diskussioner frågor i en bilaga. Discussion frågor för många andra kan hittas på nätet genom att söka i bokens titel.

När du har startat en bokklubb kan du annonsera inte bara muntligen, men också genom flygblad. Förutom platser som du ofta, överväg att låta flygblad på platser läsare är sannolikt att besöka, till exempel biblioteket eller ett lokalt kafé. Reklam är alltid viktigt att hålla din bok klubb går, som medlemmar kan komma och gå.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.