Är Dumbledore verkligen är död?

Läsare av Harry Potter och halvblodsprinsen var bestört över den uppenbara död Albus Dumbledore, rektor för Hogwarts, Chief politisk vilde i internationella förbundet för guider och Chief Warlock av Wizengamot. Dumbledore är en viktig karaktär i Harry Potter-böckerna och i utvecklingen av Harry Potter själv. Han tycks ha en osviklig instinkt för faror, och klokt guidar andra karaktärerna genom farofyllda situationer.

Dumbledores död scen på toppen av astronomi tornet och efterföljande begravning lämnade många läsare undrade om Dumbledore var faktiskt faktiskt död. Många läsare tycker att en trollkarl med styrkan och befogenheter Dumbledore omöjligen kunde bli dödad, och kan vara fejkade sin egen död på grund av hans eget som kommer att framgå i nästa bok, Harry Potter och dödsrelikerna . Mycket till besvikelse för läsarna, J. K. Rowling har sagt att Dumbledore är faktiskt död. Eftersom Dumbledore har sagt att "den välorganiserade guiden är död men nästa stora äventyr är" kanske hans död inte lika hemskt som läsare tycker det är.

Dumbledores död scen klart tyder på att han gjorde faktiskt dö. Det främsta beviset för detta är att förtrollningen som bundna Harry Potter på plats släpptes när Dumbledore föll från tornet. Med tanke på gällande uppgifter om hur stavar arbete, skulle Dumbledore tvungen att ha dött för att förtrollningen ska hävas, såvida inte en annan karaktär som till exempel Severus Snape visste att Harry var på tornet och gjorde en icke-verbal spell att släppa Harry lura Harry, och läsare, att tro att Dumbledore är död. Dessutom, när Harry går rektorn kansli efter Dumbledores skendöd, Dumbledore har medverkat i porträtten av Rektor förflutna, som förmodligen är alla döda. En del läsare har hävdat att Dumbledore förbrukat djupgående Living Death, som gjorde honom verkar vara död. Under klimat scen på hans begravning när Fawkes, hans Phoenix, flugor overhead och hans grav brinna kanske Dumbledore undan med Fawkes säkerhet. Det faktum att hans grav ändrar form, dölja bevisen för en kropp, inte ge trovärdighet åt denna teori. När det togs upp med Rowling, upprepade hon bara att Dumbledore var verkligen död. Eftersom hon troligen inte kommer att låta sin kropp för att användas som ett Inferius, kan man anta att Dumbledores kropp är inne i sin grav.

inte vad Rowling har sagt är om eller inte Dumbledore kommer tillbaka. Tidigare böcker har visat att porträtt av berömda häxor och trollkarlar verkar ha lite av sin ande också. I tidigare böcker har vi sett trollkarlar i porträtten ge råd eller spionerar på avlägsna platser genom andra porträtt av sig själva. Porträtten är inte riktigt spöken, men inte riktigt levande, heller. Det verkar troligt att Dumbledore kommer att tala med tecken genom hans porträtt, kanske som ger vägledning och förslag, precis som han gjorde i forna dagar, trots att han inte kommer att kunna fysiskt hjälpa Harry i hans strävan att besegra Voldemort. Vissa läsare är också hoppas att de får reda på vad Dumbledore ser i spegeln för Erised, eftersom de flesta misstänker att det inte är i själva verket strumpor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.