Vilken var den första tryckta boken?

Det finns ett antal utmanare till ära bär titeln? första tryckta boken i världen. ? Svaret på denna fråga är faktiskt ganska knepigt, eftersom det beror på vad man menar med? Utskrift? och historiska bevis visar tydligt att identiteten på den första boken i tryck kommer förmodligen aldrig att bli känt, eftersom det är osannolikt att det överlevt till våra dagar. Det finns också en stor kulturell partiskhet i svaret på denna fråga, eftersom myndigheterna ofta citera västerländska texter såsom Gutenbergs Bibel, när det i själva titeln troligtvis tillhör en bok i Asien. Frågan om som bok i Asien är fortfarande att slåss om. När fastställa identiteten hos den första tryckta boken, är det viktigt att definiera? Utskrift. ? Den enkel överföring av ord eller symboler på papper, lera, är tyg och andra material tusen år gammal, och skulle kunna kallas en form av utskrift. Många definiera tryckning dock som en massa framställningsprocessen med plattor, block, Movable Type, eller andra media, som kan användas för att överföra färg på en yta om och om igen, mechanizing processen. Det är också viktigt att notera att tidiga tryckta böcker var inte helt ut, och de flesta är upplysta och rubricated för hand efter tryckningen processen var klar.

Om Woodblock tryck, vilket kräver mödosamt hand carving en träkloss för varje sida i boken, betraktas som en utmanare, då Diamond Sutra är den äldsta bevarade exemplet på en tryckt bok. En kopia på British Library datum till 868 CE. Det finns dock en hake: andra block tryckta böcker är troligen äldre, men är odaterad, vilket gör Diamond Sutra den första tryckta boken med en kontrollerbar datum, inte den äldsta tryckta boken och helt säkert inte den första. En del människor föredrar att använda Movable Type som skillnaden när datera den första tryckta boken, med argumentet att utvecklingen av Movable Type var ett stort steg framåt i tryckteknik som revolutionerade förmågan att massproducera böcker. Med Movable Type, är varje bokstav eller tecken separat, så att skrivaren ställa in typ i rader eller sidor, skriva ut materialet, och sedan bryta skriver ner och återanvända den. En uppsättning av Movable Type, behovet av att skära handen träklossar elimineras, och det är möjligt att skriva ut mycket snabbare.

Uppgifter tyder på att keramiska Movable Type uppfanns i Kina av Bi Sheng omkring 1050 CE. Tyvärr har inga överlevande tryckta böcker från denna tid påträffats. Det är ganska tydligt att den kinesiska uppfann Movable Type, dock var de förmodligen använda den för att skriva ut. Detta innebär att de äldsta tryckta boken även är sannolikt en buddistisk religiös text från 11-talet, om forskarna inte vet vilken. Sheng har typ inte hålla sig väl, enligt samtida, och konceptet övergavs, med den kinesiska återvända till träkloss utskrift. I Korea, tog någon del av den kinesiska expeditioner till Movable Type, och utvecklade metalloid typ vid ungefär samma tidpunkt. Forskarna tror att koreanerna skulle skriva böcker med Movable Type så tidigt som på 1200-talet, med den första bevarade tryckta boken med metalloid typ som Jikji , em som trycktes i 1377. Det är över 70 år innan Gutenbergs Bibel , em som trycktes år 1454.

Även om den verkliga identiteten på den första tryckta boken kommer förmodligen aldrig att bli känt-inte forskarna att hitta ett välbevarat exemplar av en text med ett bekvämt detaljerad diskussion om datum och tryckning bifogas teknik-är det intressant att utforska historien om tryckning och vilken inverkan utskrift haft på världen. Det är också intressant att följa historien om kreditering saker uppfanns i öster till utvecklarna i väst, när det gäller tryck, är det fullt möjligt att Gutenberg kom på idén att Movable Type oberoende, vilket innebär att de kinesiska och Gutenberg båda förtjänar beröm för att ha uppfunnit det. Det är också möjligt att Gutenberg hört talas om kinesiska och koreanska experiment med Movable Type och beslutade att prova själv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.