Vilka är vänner till biblioteket?

Friends of the Library är en grupp människor som betalar för att bli medlem i bibliotekets advocacy grupp. Gruppen ansvarar för att samla in pengar för offentligt bibliotek för att bygga upp sin samling och har pengar att presentera bibliotek program och evenemang. Varje grupp har en ordförande, Vice President, kassör, sekreterare och övriga ledamöter. Individerna fungerar som en enhet att agera som förespråkare för biblioteket. Medlemsavgifter, donationer och fundraising tillåta gruppen för att upprätthålla en mångskiftande grupp av bibliotek program.

fungerar som talesman för en sort, många vänner biblioteket grupper låta regeringstjänstemän och det lokala samhället vet om frågor som påverkar biblioteket. Ett av deras främsta mål är att hjälpa gemenskapen att se till att biblioteket finns för att tjäna allmänheten. Medlemmar av den ideella gruppen fungera som bibliotek volontärer under program och evenemang. De kan bistå med storytimes, författare framträdanden, sommar läsning program och andra evenemang på biblioteket. The Friends of the Library ofta kontaktas av bibliotekets personal när medel som krävs för att köpa bibliotekets material eller betala för uppkomsten av en utövande konstnär eller författare.

vänner av biblioteket är också ansvarig för att driva försäljning biblioteksböcker. De flesta bibliotek hålla årliga bokförsäljningen i syfte att samla in pengar. De böcker som säljs på auktion är antingen tillbaka biblioteksböcker eller donerat böcker som biblioteket inte har möjlighet att lägga till samlingen. Vännerna är de som ansvarar för sortering böcker, prissättning dem, främja boken försäljning, och sälja böckerna till allmänheten. Gruppen kan också ansvara för att driva en året-runt bokhandel i biblioteket där kunder kan köpa tillbaka bibliotekets böcker eller böcker som skänkts av allmänheten.

några vänner biblioteket gruppen kan publicera ett nyhetsbrev så att gemenskapen förblir medveten om de aktiviteter som äger rum inom den lokala offentliga bibliotekssystemet. De kan ha i uppgift att skriva artiklar om tidigare eller framtida bibliotek händelser. Nyhetsbrevet fungerar som ett PR-verktyg så att statliga tjänstemän och intresserade medlemmar i gemenskapen kan förstå den viktiga roll som biblioteket spelar i staden.

Om någon vill gå med i Friends of the Library, behöver hon vanligtvis att fylla i en ansökan och lämna in en medlemsavgift. Att bli medlem ofta ger den person tillgång till bakom kulisserna-verksamheten på biblioteket. Det kan även göra det möjligt för personen att få gratis medlemskap på det lokala museet eller andra incitament.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.