Vilka är fåglar och Bees?

"fåglar och bin" är en eufemism som ofta används av föräldrar på 1930-talet och framåt för att diskutera mänskliga reproduktionen. Eftersom föräldrarna fruktade ofta att ge ut för mycket information skulle förvirra frågor eller skämdes för att diskutera samlag, många tillgrep betoning fokus på biologi fåglar och bin, vilket naturligtvis orsakade stor förvirring. Fåglar och bin inte återger på samma sätt som människor, vilket leder till förvirring bland många barn om grunderna för mänsklig reproduktion. , Uttrycket "fåglarna och bina kan" har inspirerats av Cole Porter's 1928 song "Let's Fall In Love. " Key och ganska suggestiva texter state: "fåglar gör det" och "bin gör det . "Enligt Michael Quinion av webbplatsen World Wide Words, fåglar och bin användes för första gången i tryck 1939 i Freeport tidning Standard , och hänvisade till den allt mer sofistikerade franska, vem vet om "fåglarna och bin. "

konkret diskutera fåglar och bin, eller ibland blommorna, inriktad på reproduktion alla stökigt mänskliga detaljer utelämnas, såsom nämns mänskliga genitalier. Eftersom sådana frågor diskuterades inte fritt, ibland även bland män och hustrur, diskutera könsorgan och dess fortplantningsfunktionen med barn kunde ha varit särskilt svårt. Istället lärde reproduktion med djur, och särskilt icke-däggdjur exempel, och barnen var tvungna att sluta eller skapa anslutningen på egen hand.

Med tanke på den relativa oskuld många ungdomar, fåglar och bin metod för undervisning om sexuell reproduktion i ett antal skrönor om hur man kan bli gravid eller undvika graviditet. Great-morföräldrar eller farföräldrar i dag kan skratta över hur de trodde kysser var ett säkert sätt att bli gravid. Fåglarna och bina undervisningsmetod var inte alltid en fråga för skratt. Vanliga missuppfattningar ingår myten om att du kan bli gravid från kyssar men om du hade sex, kan du inte bli gravid första gången, eller om du hoppade upp och ner kraftigt efter samlag.

misslyckande för barn att förstå reproduktion, eller fullständig missuppfattning om hur gravid lett till oplanerade graviditeter som var förknippade med ett stort socialt stigma, fram till om de senaste 10-20 åren av 20th Century. Beväpnad med endast kunskap om fåglar och bin innebar många tonåringar var oförberedda på att hantera deras förändrade organ, hormonella flux, och grundläggande mänskliga begär att fortplanta sig. Genom att erbjuda blommigt förklaringar snarare än fakta, var cloaked sexualitet i dunkel, vilket var frestande att några tonåringar, och skrämmande för andra. Den sexuella revolutionen i slutet av 1960-talet gjorde den mänskliga sexualiteten en mer öppen fråga, och diskussionen om kön var mer kliniska, mindre förskönande och mer tillgänglig genom medierna, liksom i privata hem. Föräldrarna har fortfarande besluta om att sätta barn med information om fåglar och bin, eller mer korrekt, reproduktion, och det förblir en fråga om en viss debatt. Offentlig utbildning, särskilt i skolor, tenderar att fokusera på vetenskapliga mekanik människans sexualitet och reproduktion.

Föräldrar kan välja att inte tillåta sina barn att delta i dessa program. Tyvärr eftersom inte alla barn får lika utbildning, eller förklaringar från föräldrar vid samma ålder, en del myter om samlag och graviditet kvarstår.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.