Vilka är de tre musketörerna?

De tre musketörerna är en roman 1844, som först publicerades i serialized form, skriven av Alexandre Dumas (fadern). Det krönikor äventyr för de unga och idealistiska karaktär D'Artagnan, en yngling från Gascogne, som desperat vill bli en av kungens musketörer. Boken är baserad på en självbiografi Memoirs Mister D'Artagnan, löjtnant kapten i det första bolaget i kungens musketörerna , em som publicerades år 1700. En intressant lite kuriosa är att Dumas checkat ut boken från Marseille biblioteket, och återvände aldrig det. under inverkan av De tre musketörerna sträcker sig över tre år tid, från 1625-1628, då d'Artagnan träder först Paris och liv genom Huguenot belägringen i La Rochelle . I de första kapitlen, möter den unge hjälten tre musketörerna, Portos, Atos och Aramis, och kvartetten bli ägnat vänner. Den musketörerna i allmänhet framställs som allierade mot vakterna på Cardinal Richelieu, som alltid försöker få makt över Kung Louis XIII. D'Artagnan först omedvetet, blir delaktiga i denna maktkamp, genom att stödja kungen mot kardinalen, och sedan genom att agera på flera sätt att rädda drottningens älskare, den engelska hertigen av Buckingham.

D'Artagnan's vänner är snart involverade i denna kamp också hjälpa den unge pojken i sina olika farliga uppdrag. Det sistnämnda innebär att försöka fånga mylady, en ond till kärnan kvinnan tjänar kardinalen, som framgångsrikt lyckas döda hertigen av Buckingham, och som även orsakar dödsfall D'artagnan's älskarinna, Constance. I mitten av boken, beklagar att det finns Milady första pussel och sedan djupt Athos, vars verkliga namn är Comte de la Fere. Milady visar det sig är hans hustru, som han trodde att han hade mördats efter att ha upptäckt att hon hade blivit stämplad som prostituerad.

Även tomten låter som en politisk komplott bara ligger charmen i romanen i intensivt roligt, och ibland går scener Dumas skildrar. Det finns stunder av stor humor, samt avsevärda insatser och fäktning, som med tomten har förvandlat romanen till en av de mest älskade genom tiderna. Även skrivna på franska, flera engelska översättningar finns, och det är svårt att räkna antalet film-versioner, inklusive en musikal, av De tre musketörerna . Även om boken innehåller några referenser till sexuella eskapader D'Artagnan och hans vänner är dessa behandlas med stor försiktighet, och många barn i ungefär 10 års ålder eller äldre avgudar boken, särskilt om de är brådmogen läsare.

Trots många stora delar av De tre musketörerna , Dumas var inte med i stort en noggrann författare. Framför allt han gör D'Artagnan en musketör två gånger. Detta kan hänföras till den hastighet som Dumas skrev den serialized form som De tre musketörerna publicerades, eller det faktum att Dumas reguljärt sysselsatta spökskrivares röster. Egentligen är detta sista faktum i en stor tvist om romanens författarskap. Många tror att Dumas enbart eller åtminstone huvudsakligen skrev denna bok. Senare uppföljare till romanen kan ha ghostwritten.

När det gäller film versioner av De tre musketörerna , hittills, mest trogna boken dela filmen i två delar ut 1973 och 1974, De tre musketörerna <> /em och De fyra musketörerna , och var regisserad av Richard Lester. De två filmer är mycket mer omfattande för att täcka bokens material, och i rollistan är första satsen. Michael York spelar D'Artagnan, och andra gjutna medlemmar inkluderar Faye Dunaway som mylady, Richard Chamberlain som Aramis, Oliver Reed som Porthos, Charlton Heston som den intrigerande kardinal, och Raquel Welch som Constance. Dessa två filmer har hållit sig väl över tid och även om vissa kanske gillar andra anpassningar bättre, om du är en särskild fan av boken, är detta förmodligen den bästa versionen för att se.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.