Vilka är de krafter som finns?

"The Powers That Be" hänvisar till dem som är ansvariga, eller i en position av auktoritet. Den myndighet siffror kan ingå i en regering, ett företag eller i en annan ledande ställning. Uttrycket bär ofta en något negativ klang, vilket tyder på att människor under regeln om makten avgick att acceptera deras beslut även godtyckliga sådana, om de samtycker eller inte.

Uttrycket "de krafter som "är en plurale tantum , som är latin för" i plural bara. "Det innebär att uttrycket är alltid bara användas i plural form, och det singulära frasen används aldrig. De krafter som kan hänvisa till bara en person, men-det gör ingen skillnad i formuleringen om talaren hänvisar till en person eller en grupp av människor.

Uttrycket "de krafter som" användes första gången i King James version av Bibeln, i Romarbrevet 13:1 . direkta Citatet är "Låt varje själ vara underdånig de högre makterna. För det finns ingen makt utan av Gud: de krafter som är instiftat av Gud. "Efter det började den formulering som skall assimileras i dagliga språk. Det är bara några sätt att använda termen i meningar. Ett exempel är" de krafter som har beslutat att vi alla måste arbeta sen i dag "eller" de krafter som överväger att min anställning tillämpas. "Denna mening illustrerar makt och kontroll av de olika auktoriteter, liksom det är omöjligt för människor som kontrollerade att ändra beslutet eller diskutera det. Det kan även användas i en sarkastisk eller humoristiskt sammanhang som tyder på att en auktoritet är inkompetent.

de krafter som är en typ av fras som kallas ett idiom, som är en ofta använd, icke-standard fras, vars mening endast kan utläsa från att se frasen som helhet, inte enskilda ord. På grund av de tafatta formuleringen av vissa idiom, kan de bli lite svårt för icke infödda talare att förstå. I allmänhet, när man talar eller skriver, är det bäst att undvika den flitiga användningen av idiom för att förhindra sounding kliché.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.