Vad innebär det att vara AWOL?

AWOL, uttalas A-vägg, är en akronym för "frånvaro utan ledighet" eller att hänvisa till en som är frånvarande utan ledighet. Ibland felöversätter AWOL som bort utan ledighet. Begreppet har sitt ursprung, de flesta konton, under det amerikanska inbördeskriget. Många soldater från båda sidor var AWOL grund av katastrofala situationer som kräver deras hjälp i hemmet. Tidig uttalet av ordet var AWOL, där varje bokstav uttalas. Liksom många förkortningar av militärt ursprung, har det förkortas så att säga som ett ord.

Margaret Mitchell, i sin berömda roman, Borta med vinden hävdar att många Confederate soldater gick AWOL grund av drastiska brist på mat. Särskilt som Confederate pengar minskat i värde och blockad-löpare hade mer svårt att få leveranser till, människor som brukas för en levande stod inför utsikten av svält utan hjälp av en soldat som återvänder hem att plantera, sköta och skörda grödor. Mitchell konstaterar att många befälhavare i Confederate styrkor förbisett dessa AWOL frånvaro. Det finns dock bevis för att AWOL frånvaro var sannerligen inte alltid förbises. En person som deserterade från armén, eller som återvände sent kunde ställas inför krigsrätt och fängslas eller avrättas. Å andra sidan kan bristen på soldater innebära en soldat som gick AWOL och återvände möjligen var välkommen tillbaka. Det skulle ha varit dålig militär strategi för att utföra en icke-funktionshindrade människor.

EU armé hade en bättre chans att undvika militära sanktioner kvarvarande AWOL. Många soldater som gick AWOL bara kvar för väst där det var lättare att undvika att åtalas för desertera. Mer troligt, krigsrätt och utförande väntade dem som togs till fånga eftersom ett större utbud av arbetskraft för den norra fronten fanns. sedan inbördeskriget, har termen AWOL tillämpas på alla soldat i de väpnade styrkor som är frånvarande utan ledighet. Underlåtenhet att rapportera efter en ledighet kan också resultera i en AWOL status. Även straff tenderar att vara mindre allvarlig för en mindre AWOL infraction, som visar upp ett par timmar sen, desertera fortfarande kan mötas med strängare straff, inklusive fängelsestraff. Utförande är dock sällsynt och osannolikt inträffar efter någon som öknar. Oftast är desertörer till fängelse och är dishonorably avfördes från militären.

Folk får använda termen AWOL när man hänvisar till att vara frånvarande från arbetsplatsen eller skolan utan en rimlig ursäkt. Till exempel en tonåring som skär skolan kan säga "Yeah, I'm AWOL i dag, och betala priset nästa dag. Personer som går AWOL från arbetet, tenderar att få sparken, om det inte var en bra anledning till att personen kunde inte meddela sin arbetsgivare om frånvaro i förväg.

En del använder även termen mer löst när du tar en sjukdag när de inte riktigt sjuk. De kan anse sig AWOL eftersom deras tillstånd beviljats på felaktiga antaganden. Huvudsak de ljög om att vara sjuk för att få en ledig dag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.