Vad betyder "välbärgade" Mean?

Termen "välbärgade" är ett amerikanskt uttryck som går tillbaka till mitten av 1800-talet. Som stad skomakare gjort och reparerade skor, de som hade råd att reparera tjänst och /eller nya skor ansågs välbärgade. RIK är motsatsen till det amerikanska uttrycket "ner i hälarna" i det sjuttonde århundradet. Hack i häl på skorna i de fattiga var utslitna ofta ner och skilde sig från de rika som kunde behålla sina skor eller råd med nya skor, medan de fattiga kunde inte.

Många människor i USA i början av 1800-talet gick utan skor under våren och sommaren och många andra hade skor endast vid speciella tillfällen såsom kyrka eller skola. Del barn aldrig ens ägt skor tills de var tonåringar. Vid mitten av 1800-talet sko gör blev mer industrialiserade och skor året blev vanligare.

TENNISSKOR var den första amerikanska gummi sulor skor och gjordes i USA i slutet av 1800. Humphrey O'Sullivan, irländsk-amerikansk, uppfann hälen GUMMISKO och hade det patenterades 1899. Gummi sulor skor var marknadsföras som "sneakers" av reklam agent Henry Nelson McKinney att framhäva förmån för en lugn sko i motsats till den vanliga högljudda skon. Genom århundradena, uttrycket välbärgade blev mer och mer i samband med de rika, de rika, och begreppet lyx. RIK idag innebär att en person med finansiella medel för att ge god kvalitet skor. De med höga inkomster eller höga inkomster har råd att vara välbärgade i en mängd välgjorda skor, så kvantitet och kvalitet skor uttrycks ofta med uttrycket välbärgade.

Designer skor med sina extravaganta prislappar, marknadsförs till välbärgade shopper. Märken som Gucci, Manolo Blahnik, Prada och börjar på ca 400 $ för de flesta vanliga skor och stövlar kan kosta upp till $ 2. 000 eller mer. Kändisar och rika har råd med lyx, men designer skor är utom räckhåll för medelklassen och nedan.

Men med det stora utbudet av billiga men ändå eleganta skor finns idag, kan de flesta människor har råd anständigt utseende skor. Skor anser vara viktiga för en persons bild och arbetssökande ofta uppmuntras av experter vara säker på att ha välskötta, arbete och lämpliga skor. Second hand butiker är ofta en bra källa för dem som inte är välbärgade ekonomiskt, om skorna är i gott skick och bara behöver lite puts för att få dem att se nya.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.