Vad betyder "till Hilt" Mean?

Uttrycket "upp över öronen" betyder "hela vägen. " Den kan användas på flera sätt, som i "han lever livet och hållet" eller "hon är upp till fästet i detta projekt. "Denna term används ofta i de flesta engelsktalande nationer, och utan tvekan finns liknande fraser på andra språk. En liknande engelska termen "Oss torpeder emellan", som vanligtvis är ungefär avses "allt" eller "allt. "

Denna term härstammar från den tid då svärden användes allmänt som personligt vapen . Handtaget på ett svärd som kallas "öronen" och om ett svärd är försatt hela vägen till något eller någon, är fästet den enda del som sticker ut. Därför, när något sägs vara "upp över öronen" det betyder att det har gått så långt som det överhuvudtaget kan gå, utan mer ge eller vicka-rum. Potentiellt, naturligtvis, om man var fast besluten verkligen kunde fästet av ett svärd begravas i ett mål också, men då svärdet skulle vara svår att hitta, så det skulle vara något ovanligt.

Beroende på sammanhanget, är begravd i något och hållet kan ses som en positiv eller negativ. Till exempel när någon är levande livet "upp över öronen" Många menar att detta är ett uttryck för beundran, vilket tyder på att livet är levt med högt i tak och ingen potential beklagar om missade möjligheter och förlorade chanser. Å andra sidan, vara med och hållet i ett projekt kan ses som en negativ, vilket tyder på att någon som ägnar all sin tid på en sak, på bekostnad av andra.

, men det gick efter något och hållet kan vara bra, kan det också vara farligt. Folk tenderar att bli målmedvetna när de går på allt ut uppdrag, och detta kan kosta dem vänner, bekanta som kan växa frustrerade väntan på sina vänner för att förverkliga sina drömmar. Målmedvetna strategier kan också blinda på problem och frågor som kan vara inblandade, och ibland är det bra att ta ett steg tillbaka för att reflektera över en situation innan djupdykning ända in till fästet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.