Vad betyder ordet "Sic" Mean?

Sic är ett latinskt ord som betyder "så" eller "sätt. " Den används ofta i tryck för att visa att något har återgivits korrekt, speciellt i avskrifter. Vid användning i tryck, är detta ord vanligtvis inom parentes, så här: [sic]. Användning av parenteser anger att ordet inte är en del av det ursprungliga citera eller material som skrivs ut, utan snarare att det har lagts till. Parenteser används också ibland för rättelser. Ett vanligt användningsområde för sic är i reproduktioner av text med konstiga stavningar. Stavning i engelska språket är fortfarande inte allmänt standardiserade, med några lägg tycktes utmärkande för människor i vissa områden medan de är helt normalt i andra. Ordet används också i reproduktioner eller avskrifter av gamla trycksaker konstitutionen i USA, till exempel, innehåller ett antal saker som ser ut som stavning och grammatik fel att moderna läsare, trots att de var fullständigt acceptabelt på den tiden.

Många publikationer använda sic i en något cynisk sätt att markera ett fel. Exempelvis kan en tidning säga: "Jones förklarade i sin bok att" dess [sic] inte troligt att vi kommer att se en förändring av denna politik, "" istället för att bara rätta till misstaget. Ett citat som detta kan också vara ett fall för konsoler, som skulle användas så här: "Jones hävdar i sin bok att" [det] osannolikt att vi kommer att se en förändring i politiken. "" I båda fallen, det till synes oskyldiga parentes uppmärksamma en gemensam grammatiska fel, vilket för läsaren att Jones är kanske inte helt pålitlig myndighet.

Sic är ofta i ordagranna utskrifter av tal eller citat från andra trycksaker. Användningen av ordet registreringar läsarna det faktum att den uppenbara felet är helt enkelt kan reproduceras, och det är inte fel förlaget. Många författare stolta över att rapportera allt som det är sagt, fel och allt, och deras publikationer är ofta fylld med denna term. Förutom sic , en del publicister också använda Begreppet "queer men korrekt" eller "Qc" ungefär på samma sätt, vilket tyder på att även om något ser fel, är det verkligen inte. Qc används ofta av redaktörer medan märka upp texten för sättare, att säkerställa att dessa fel inte korrigeras av övernitiska sättare.

Det finns alla möjliga roliga sätt att använda [sic] i text, speciellt om du råkar vara citera någon som du inte tycker särskilt mycket, eftersom ett utseende [sic] i ett citat bär alla möjliga konsekvenser. Till exempel när en politiker säger något otroligt dumt, att lägga till en [sic] till citera när den skrivs ut kan vara ett sätt att illustrera den dumhet utan öppet kommentera det. Användningen av [sic] för förlöjliga är ganska vanligt, och latin nördar får ofta en kick av det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.