Vad betyder "Hot Seat" Mean?

Om du någonsin inför intensiv granskning från en överordnad eller tvingas kände att försvara dina handlingar, kan du ärligt säga att du har försatts i den heta stolen. Uttrycket "i heta stolen" kan också tillämpas på ett vittne som genomgår en fientlig korsförhör eller ett företag tjänsteman kallas till kongressens utfrågning. Befinna sig i heta stolen är sällan roligt för det sitter, men några kan uppskatta möjligheten att försvara en åtgärd eller att bevisa förhörsledarna fel. Det finns ett antal teorier om ursprunget till ordet Hot Seat . Flera källor spåra den ursprungliga användningen tillbaka till 1930-talet, när den elektriska stolen var fortfarande en favoriserade form av dödsstraff. Den elektrifierade stolen i slutet av Death Row blev snart känd som den "heta stolen", och fångar som satt i den var på väg att ta sitt slutliga straff. Det finns några svårigheter med denna teori, dock. Fångar inför det verkliga "heta stolen" var planerad att inte återvända, till skillnad från den figurativa "hot seat", som gör det möjligt för efterlevande. En annan teori om ursprunget till heta stolen också kommer från de dagar av intensiva polisförhören. I ett försök att bryta viljan hos en misstänkt, skulle detektiver använder ofta starkt ljus under förhöret. Tekniken skulle inte bara hindra den misstänkte från att visa sina utfrågare, men skulle också skapa en väldigt varm, obekväm miljö. Kanske idé att möta dessa hårda, varma ljus under ett förhör utgjorde grunden för det figurativa "hot seat. "

Några källor ta tanken på en varm plats ett steg längre. Det finns vissa belägg för att militära förhörsledare skulle ibland använda en speciell plats för mer envis fångar. Denna plats skulle kopplas med elektriska värmeelement, vilket skapar en bokstavlig "hot seat" för maximal obehag. Andra förhörsmetoder inblandade förvaltar en rad smärtsamma elektriska stötar genom en riggad plats.

Oavsett om det verkliga ursprunget av begreppet "heta stolen" kan vara, är det förmodligen bättre att vara av en än i ett. Liknande fraser kan omfatta vara i hårkorset , vara i skottlinjen och kallas på mattan . Kom bara ihåg, har varje dag ett slut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.