Vad är vidareutbildning?

Fortbildning avser alla typer av eftergymnasial utbildning, som används för att antingen få ytterligare certifieringar, eller som krediter som krävs för att upprätthålla en licens. Nästan alla kan få ta fortbildning krediter för personliga eller yrkesmässiga anrikning, utbildare fitness, sjuksköterskor och lärare säkerhet är exempel på yrkesgrupper som tillhör den andra kategorin. Fortbildning riktar sig enbart till vuxna som redan har en högskole-eller universitetsexamen.

Fortbildning kan ske i form av workshops, seminarier, hem-studier eller online-kurser, konferenser, eller praktisk utbildning. Det finns ingen särskild modell eller längd för en fortbildning program: Vissa kan ta en helg, medan andra kan sträcka sig över veckor eller månader. När det gäller fortbildning för personligt avancemang enbart studenter som vanligtvis inte får college krediter, eftersom kurserna inte anses ingå i standarden utbildningssystemet. Ett gemensamt drag för alla påbyggnadsutbildningar är en registreringsprocessen. Deltar i en konferens eller kulturella evenemang som är öppet för allmänheten inte ger skötare någon typ av hp, och kan inte betraktas som formell utbildning.

Obligatorisk vidareutbildning är vanligt i vissa yrken, t. ex. tand-och sjukvårdspersonal. Enligt lag är vissa personer krävs för att hänga med i den moderna utvecklingen och därmed garantera bästa möjliga samband med behandling av patienter. På grund av den mycket konkurrensutsatt marknad, behöver yrkesverksamma som inte kräver fortlöpande utbildning ofta besluta att göra det ändå som ett sätt att förbättra sin CV och sina chanser till avancemang. Kritiker av påbyggnadsutbildningar, hävdar att få kredit blir lättare och lättare, vilket innebär att många yrkesverksamma går i workshops men inte nödvändigtvis ta till sig ny information från dem.

Fler och fler företag får nu betala för fortbildning för sina anställda. Dessa omfattar både standard och på plats program. Medan det första valet tar bort från den fria tiden för arbetstagaren, den andra en arbetstagare möjlighet att få fortbildning krediter under arbetstid. Personer som är intresserade med registreringen på en vidareutbildning program bör först kontakta sin universitetsutbildning för att se om speciella program är tillgängliga för studenter. Förutom att vara ett bekvämare sätt att komma igång, en potentiell student kan garantera att de ämnen som berörs ligger i linje med sina karriärer och intressen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.