Vad är språklig intelligens?

språklig intelligens refererar till en bättre möjlighet för enskilda att använda ett eller flera språk för att förmedla talade eller skrivna meddelanden till andra. Människor som har en hög grad av språklig intelligens brukar sprida information på ett mycket raffinerat sätt, ibland så esoteriskt som finns med litterära mediet poesi. Språklig intelligens förutsätter att en författare eller talare har en expansiv ordförråd att han eller hon använder för att förmedla kunskap och /eller att röra och flytta andra. Förutom författare, människor som använder oration att komma över idéer och sprida kunskap visar språklig intelligens. I det senare fallet, människor som är verksamma inom dessa yrken som lag eller politik bör vara språkligt intelligent så de kommer att kunna övertyga andra. De bör kunna anställa syntax och grammatik på ett effektivt sätt, och vet hur man gör lämpliga böjningar och intonations röst bortom styrkan i väl valda ord. Även om de kom från mycket olika ideologiska ståndpunkter, Adolf Hitler och Martin Luther King, Jrbåda drog fördel av den språkliga intelligens för deras inlägg. Vad de sa, och hur de uttryckte det, hade en djup, oförglömlig inverkan på dem som kom för att lyssna på dem, och världen i allmänhet.

litterära översättare måste anställa språklig intelligens att göra språket i en källtext till mycket exakt måltexten rendering. Till exempel den franska termen patiens kan översättas, med hänsyftning till en person eller en plats, som ensam, isolerad, eller ensam. När de utför en litterär översättning, måste översättaren ha förmågan att skilja mellan fina nyanser mellan att ge den mest exakta innebörd till läsarna.

Även om innebörden av vissa dikter är ofta bortom räckhåll för många enskilda tolkningsmeddelande fattningsförmåga, eftersom det är ett så personligt uttryck, det stora antalet talare tenderar att sprida kunskap som är lättsmält av massorna. Kanske på en nivå någonstans mellan en politiker och poet, skulle man finna en universitetslektor. Medan vissa människor kan anta att språkligt begåvade individer har hög IQ, är det faktum att vissa inte. Deras intelligens kanske inte är så utvecklad inom andra områden, som musik och matematik, till exempel.

I det dagliga livet, många människor visar språklig intelligens genom både inåtvänd och utåtriktad verksamhet. Vissa personer kanske vill sitta på bondgården verandan, eftersom solen går ner, och berätta legender som härstammar från den omgivande landsbygden. Andra kanske vill läsa tidningen på daglig basis. Vissa tycker om att göra korsordet och /eller ord pussel varje dag. Vad alla dessa människor har gemensamt är kärleken till ord och en åtnjutande av vissa verksamheter som tillåter dem att använda dem, eller lära dig ännu mer av dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.