Vad är presidentens engelska?

Vissa använder termen "presidentens engelska" hånfullt, att hänvisa till den egendomliga sätt att tala ut av förre amerikanske presidenten George Walker Bush. Många exempel på presidentens engelska hördes på tal, presskonferenser och olika andra evenemang under sin mandatperiod. Termen "Bushisms" används också för att beskriva dessa lingual underklänningar, som sträcker sig från det roligt att de fruktansvärda. Vissa amerikaner är generade av presidentens engelska, känslan av att det reflekterar dåligt på nationen som helhet.

tala inför publik är svårt, och presidenter inte är undantagna från fadäser, även om de har speechwriters att hjälpa dem. Åtskilliga presidenter hela den amerikanska historien har gjort några viktiga felsägningar medan offentligt ämbete, men Bush gjorde ett ganska stort antal av dessa underklänningar, som medför omfattande hån mot hela världen. Vissa människor tyder på att hans användning av engelska föreslog en djup obehag med engelska, speciellt de formella formulär som användes av de folkvalda i Washington, vilket innebär att Bush var inte intelligent. Andra har mer charitably föreslagit att felsägningar kan hända vem som helst, till och med en president.

VDs engelska präglas av en oförmåga att förstå grundläggande grammatiska begrepp som subjekt /verb överenskommelse. Många Bushisms i form av spoonerisms, där bokstäverna i ett ord införlivas genom olyckshändelse, medan andra är helt enkelt malapropisms, ord som används där de inte hör hemma. Ibland har presidentens engelska resulterade i mynt av ett helt nytt ord, t. ex. "misunderestimated," en Bushism som mållös observatörer i Arkansas under 2000. I andra fall har ordföranden tycktes vandra eller bli förvirrad när han talade.

Många Bushisms helt enkelt låta som kravlade en slump anmärkningar som gjordes i en hast. Andra är bara förvirrande, och helt ofattbart, men några exempel på presidentens engelska tyder på att presidentens hjärna kan ha jobbat snabbare än hans mun, vilket är fallet när han mangles folk visdom och populärt talesätt, som han gjorde 2002 när han sa "lura mig en gång, skam på skam på dig. Lura mig, kan du inte bli lurad igen. "

Några exempel på presidentens engelska har blivit ganska känd, och det finns ett antal samlingar av kända fraser yttrats av den 43: e president i USA. Förklaringen bakom det berömda slaget mellan Bush och det engelska språket kan ha sin grund i hans försök att dölja en regional dialekt, som en del av en önskan att finnas mer professionella och välutbildade. Oavsett orsaken till det, har presidentens engelska blivit världsberömd tack vare verkligen imponerande uttalanden som "Sällan har ifrågasatts frågade: Är våra barn lära?"

Vissa publikationer har tagit barmhärtig mot president Bush, korrigera sina uttalanden innan nytryck dem, medan andra väljer att lämna presidentens engelska intakt, både med och utan kommentarer. Mest graverande är kanske, några papper sätter muntert det latinska ordet sic , vilket indikerar att även om meddelandet ser ut som ett tryckfel, det är helt enkelt rapporteras som det var sagt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.