Vad är fem Punkt Essay?

fem punkt uppsats är ofta standard undervisade uppsats för elever på mellan-och högstadiet. I många fall finns skolor som undervisar de fem format punkt uppsats ännu tidigare, i de högre årskurserna i lönegrad skolan. Principen bakom denna typ av uppsats är att det hjälper att logiskt organisera tankar och leder till ett bra stöd avhandling. De fem punkt uppsats är organiserad i tre delar: introduktion, kropp och slutsats. Introduktionen skall innehålla en avhandling uttalande som är huvudtema eller Huvudargumentet man vill uppsatsen att följa. En stark avhandling uttalande är mycket lättare att stödja, och en försvunnen avhandling uttalande kommer att innebära uppsatsen inte har en definierad riktning. Man bör kunna minska temat för uppsatsen till en sammanhängande mening. Det kan faktiskt lätt göras när man får tilldelade ämnena i fråga utgör. Generellt avhandlingen kan helt enkelt flytta frågan till en deklarativ form. Till exempel var frågan innan du kan vara: Mark Twain emot slaveri? Detta skulle kunna översätta till ett uttalande: Mark Twain var emot slaveri, eller Mark Twain stött slaveri. Det första stycket omfattar även de tre punkter som kommer att tjäna som exempel, eller ytterligare ditt tema. Så för vår uppsats på Mark Twain, en avhandling uttalande kan följas med: Huck Finn visar den orättvisa slaveri, rädslan för slaven att behöva gå söderut, och den okunnighet som de flesta slavar hölls . De tre kroppen punkterna skulle då följa, och alla skulle ta upp en av dessa tre påståenden med lämpliga anförda exemplen. Varje organ stycke bör helst vara cirka fem till seven meningar långa, och bör arbeta med ett ämne bara. Detta är ofta förvirrande för studenter när de upptäcker att de har mer att de vill säga, om det orättvisa i slaveri ", kanske. Om en person kräver uppsats vill att studenten ska vara stelt i fem punkt form, kan det vara nödvändigt att bara ta det allra nödvändigaste för att bevisa tesen, och glömmer att använda andra exempel. I femte stycket i uppsats avslutas med en slutsats. Slutsatsen upprepar kortfattat avhandlingen, kan röra lite mer på det exemplen, och kanske gör ett uttalande om hur avhandlingen kan påverka världen nu, eller dig själv. Det kan sluta med en fråga, som är avsedd att provocera ytterligare tanke på avhandlingen. Slutsatsen bör inte innehålla orden "Sammanfattningsvis" eftersom de anses trött efter användning, och författaren bör erkänna att de flesta människor kommer att notera sin femte stycket är deras slutsats.

Vissa standardiserade tester lita på fem punkt uppsats. Bland dessa finns många höga undersökningar school utgång, SAT uppsats delen, den CBEST och skrivprocessen engelska Proficiency Test (grät), som många junior eller sophomores på college ta.

Men de flesta högskolor kommer att förvänta sig att eleverna har kommit förbi fem punkt uppsats format. Uppsatsen format för införande, kropp och slutsatser kommer att förbli, men det kommer inte att begränsas till fem punkt format. Detta kan skapa förvirring för studenter som behärskar de fem punkt uppsats, men har inte lärt sig hur man skriver en längre uppsats. "A" elever i gymnasiet kan befinna sig skriva "C" papper på universitetet eftersom de inte har gått längre formatet. Komma fram till en instruktör hjälp att förflytta sig till att skriva längre artiklar kan snart få en skriftlig lika bra i college, med mer betoning på själva uppsatsen som kan omfatta mycket mer än tre stycken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.