Vad är ett tveeggat svärd?

Uttrycket tveeggat svärd innebär att en åtgärd eller beslut som verkar hjälpa kan också skada svärdet innehavaren. Bildligt talat, ett svärd med två kanter skulle lösa ett problem, men skulle kunna orsaka ännu större problem på baksidan swing. Vissa källor antyder också ett uttryck verkar i båda riktningarna även omfattar samma område, vilket innebär goda konsekvenser på ena sidan kan leda till ogynnsamma konsekvenser när tveeggat svärd svänger tillbaka.

A single-edged sword används vanligen för att hugga och skära av en monterad eller bättre läge. En samuraj svärd eller Katana skulle vara ett exempel på en enda kant svärd. Ett tveeggat svärd, som en värja, skulle användas i kampen för att engagera fiender som kommer från båda sidor av jaktplan. Ett tveeggat svärd skulle bli lika dödligt svängde till vänster eller höger, och kan möjligen skada fäktare själv om de inte hanteras på rätt sätt. i en företagsmiljö, kan en arbetsgivare beskriva en löneförhöjning som tveeggat svärd. Även en anställd kan dra nytta av den ökade löner, de pengar som behövs för att finansiera höjningen kan komma från en annan avdelning budget. Andra kan se en regering militär operation som ett tveeggat svärd, eftersom effekten av en snabb seger kan vara att destabilisera hela regionen. Ett antal situationer där samma handling som läker kan också skada skulle kunna beskrivas som tveeggad svärd. Det finns några etymologists som ifrågasätter riktighet och lämplighet i det metaforiska tveeggat svärd. I verkliga livet, ett svärd med två kanter är dubbelt så mycket skada, med endast en minimal risk för wielder. Det finns ingen påtaglig skada /läka relation, men uttrycket antyder en. Konceptet med en åtgärd eller beslut styckning båda sätten verkar rimliga, men wielder av ett tveeggat svärd i allmänhet skyddad från bladet. Kritiker talar ett annat vapen som en dubbel spets spjut innebär mer av ett ömsesidigt hot än en faktisk tveeggat svärd.

Oavsett om sin historiska eller militär precision , har lyckats uttrycket för att beskriva en potentiellt farlig situation, med oförutsägbara följder för den person som svingar den tveeggat svärd. När en sådan situation uppstår, lönar det sig att undersöka båda sidor av frågan för att se svärdets avkastning stroke gör inte saken värre.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.