Vad är ett stycke de motstånd?

Om du tittar på den franska termen, pièce de résistance , det första värdefullt att veta hur man ska uttala det. Det bör inte uttalas vägen bit och motstånd uttalas på engelska. Istället första ordet ska höras liknar pee-ess , de ska uttalas som duh , och motstånd är bästa uttalas som ree-sist-tahnse . Begreppet är en direkt stjäla från franska, som först användes på engelska i mitten av 19th century, som ordagrant betyder piece of resistance , som har mycket att förklara det som ett idiomatiskt uttryck.

Ordet motstånd i pièce de résistance ger oss några ledtrådar till sin innebörd, i den meningen att motståndet kan betyda att hålla tillbaka något. En mening som "Hon lyckades stå emot och berättar för honom alla nya skvaller, är" den betydelse som motstånd i pièce de résistance skall förstås. När först användes, innebar det kronan ögonblick eller slutliga del av en måltid.

Även om du kunde glädja dina gäster med många fina rätter, du håller tillbaka en sista, mycket imponerande maträtt som din pjäs de motstånd. Detta skulle vara något som skulle ta extra tid, ansträngning och skicklighet för att producera och skulle eller förhoppningsvis ska helt wow dina gäster. Det vore dumt att börja en måltid med de bästa skålen, eftersom ingenting annat kan jämföras fullt ut med förundran på det. Istället avslutande kursen eller dessert, som choklad Souffles eller en tolv-Layer Cake skulle utgöra arb de motståndsrörelsen.

Sedan dess ursprungliga användning, har uttrycket kommit att betyda kronan ögonblick, den ultimata sak, det mest imponerande, eller de mest minnesvärda sak. Det kan gälla samlingar, där en viss del av samlingen är mycket mer gynnsamma än de andra genom att vara mer gamla, vackrare och mer sällsynta. Det kan också användas i samband med att beskriva en skådespelare prestation, en viss scen i en pjäs eller film, eller en aria i en opera som är absolut sticker och minnesvärd. Ibland används termen för att beskriva höjdpunkten på en dag, eller höjdpunkten i karriären. Alan Alda kan beskrivas som en formidabel skådespelare men hans pièce de motstånd eller hans mest minnesvärda prestationer sannolikt kommer att bli ihågkommen som hans arbete på serien M * A * S * H . Ibland argument föreligger när det gäller vilka verk av en konstnär utgör pjäsen de motståndsrörelsen.

Från tid till annan, kan uttrycket användas på ett sarkastiskt sätt att beskriva inte den bästa men den värsta delen av en dag. En person kan beskriva en hemsk dag på jobbet, och avsluta med följande, "Men pjäsen de motstånd var när min chef sa att jag måste jobba övertid för de sex kommande helgerna. " I det här fallet frasen används för att menar minnesvärt dåligt istället för minnesvärt bra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.