Vad är ett distributionsavtal?

ett distributionsavtal är en mellan en tillverkare och leverantör för att distribuera och /eller sälja artiklar tillverkas. Leverantören får göra ett distributionsavtal med separata butiker som säljer den produkt som handlar om hur varorna kommer att merchandised eller hur mycket leverans kommer tillgängliga till butiken. Ett distributionsavtal även kan omfatta termer av reklamen för en produkt.

Generellt tillverkaren betalar en avgift för att ingå ett distributionsavtal med en leverantör. Dock kommer en jämn fördelning avtal ger möjligheter att tjäna pengar för både tillverkare och leverantör. Ofta tillverkaren gör minst pengar. Till exempel kan en jordbrukare ingå ett distributionsavtal med ett producera leverantör. Jordbrukaren kommer att få ett pris för sina varor, kan leverantören sedan sälja varor till ett större pris och varuhusen kommer ut ännu mer till konsumenter som vill köpa bondens produkter. Slutligen tre nivåer tillvägagångssätt innebär att alla tjänar pengar, men jordbrukaren inte gör det minst. I andra situationer vinst kan fördelas jämnare. Kanske en chef har gjort en film, och tecknar distributionsavtal med en studio att marknadsföra och sälja filmen till teater. Dessutom distributionsavtalet kan omfatta marknadsföring och försäljning av film till video butiker vid ett senare tillfälle. Både filmskapare och distributörerna kommer att tjäna pengar på en sådan distributionsavtal.

Ofta Studios göra filmer, så fördelning är redan ett ansvar för studion. Om filmen marknadsförs i andra länder, kan det behöva distribueras via ett separat distributör och kräva ytterligare distributionsavtal. ett distributionsavtal kan omfatta detaljerna i hur länge distributören kommer att arbeta för en uppsättning pris, och det specifika sätt på vilket varorna kommer att distribueras. Vanligtvis ett distributionsavtal är ganska lång så att tillverkaren känner sina varor har bäst chans att nå största möjliga marknad.

Vissa tillverkare väljer att inte använda en distributör för att skingra sina varor. Detta kan vara fallet när inventeringen av varor är relativt liten. Till exempel kan jordbrukaren har bara en liten gård, och kan välja att sälja sina produkter på lokala torghandel i stället för att sälja produkter till distributörer. Han får betala en liten avgift för att distribuera sina varor på lokal torghandel, som är en informell distributionsavtal.

De jordbrukare som skär ut distributören tenderar att göra lite mer på sin produktion eftersom han kan ta ut stormarknad priser istället för de låga priser som förväntas av en distributör . I vissa fall små företag att faktiskt mer av "att undvika mellanhänder" och distributionen av varor på egen hand.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.