Vad är en adjungerad professor?

adjungerad professor är en deltid professor som är anställd på ett avtal, snarare än att ges besittningsskydd och en fast anställning. Många universitet har valt att hyra ett stort antal adjungerad forskare eftersom de är flexibla och billigare att underhålla än traditionella heltidsanställda medlemmar fakultet. Precis som vanliga lärare, en adjungerad professor måste uppfylla grundläggande utbildningskrav innan han eller hon kan undervisa, och många adjungerade professorer är mycket välutbildade, duktiga människor.

För ett universitet finns det ett antal fördelar för anställa en adjungerad professor. Eftersom en adjungerad professor ses som tillfälligt, till exempel, kan ett universitet hyra en del timer för en enda termin för att utöka sitt kursutbud eller för att tillgodose studerande efterfrågan på ett program som inte har tillräckligt med personal. Eftersom adjungerade professorer inte har besittningsrätt eller andra rättigheter, ett universitet kan också lätt att bli av med en professor som inte utför till universitetets standard: allt skolan har att göra är att avstå från att förnya professor kontrakt.

Förutom att vara väsentligt disponibel i ögonen på många läroanstalter, adjungerad forskare är också mycket mindre kostsamt att anställa. De har inte rätt till förmåner såsom sjukvård och pensionsplaner, och de är oftast inte ges kontor. Adjungerade professorer som behöver kontorsutrymme oftast måste dela på utrymmet med andra fakulteter. De flesta betalas av enheten, och deras undervisning laster varierar från deltidsarbete till överbelastade.

Ur bild av en adjungerad professor, det finns säkert flera nackdelar med denna typ av arbete, som anges ovan, men det finns också vissa fördelar. Samma flexibilitet som tillåter ett universitet för att enkelt göra sig av med oönskade professorer gör adjungerade professorer att avvika efter en mandatperiod om de erbjuds bättre arbete. De har inte heller administrativa uppgifter, vilket innebär att de inte behöver delta i fakultetens möten och liknande evenemang, och de flesta är inte skyldiga att utföra forskningen eller för att publicera arbeta om de inte är intresserad av att få heltidsarbete. Vissa människor faktiskt föredrar att arbeta som adjungerad forskare därför att de har undervisning, men ogillar den akademiska kapplöpning i samband med besittningsskydd och fulla ansvar tid.

Användning av adjungerad professor positioner har vuxit i många universitet som svar på minskad tilldelning som tvingar dessa skolor att göra val som ibland är svåra. De flesta är överens om att även adjungerade professorer kan missbrukas, om valet är att anställa adjungerade professorer eller avsluta ett program, är det bättre att hyra deltidsanställda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.