Vad är en Oräkneliga Översättningar?

En oräkneliga substantivet är ett av de komplicerade kategorier planer runt grammatiken i det engelska språket. Per definition är ett oräkneligt substantiv ett substantiv som inte har en pluralform och kan inte räknas utan en medföljande standard för mätning. Enklare uttryckt, de är oräkneliga eftersom vi inte kan förstå det belopp underförstådda utan ytterligare information. Men som med de flesta regler i engelsk grammatik, undantagen och komplikationer omedelbart krypa in ordet "mjölk" är ett exempel på ett oräkneligt substantiv. Det anses oräkneliga eftersom det skulle kunna användas för att hänvisa till någon mängden mjölk, från en tesked till en lastbil, utan att ha en pluralform. Som regel anges, måste du ge en standard för mätning, till exempel glas eller ounce, innan du kan räkna mängden mjölk klart. Till exempel, du kan inte riktigt säga "Jag har fyra mjölk," du måste säga "jag har fyra mjölkpaketen. "

Men liksom många sluga oräkneligt substantiv, det finns ett undantag: om du talar av flera sorters mjölk, kan det vara pluralized, som i "Får, kor och getter ger olika-smaksatt mjölk. "Det anses allmänt som en korrekt användning av ordet, även om substantivet är vanligtvis vara oräkneliga. Om du ska pluralize ett oräkneligt substantiv, vara säker på att ni syftar på olika varianter av en sak istället för flera mängder av det.

Oräkneliga substantiv, även kallad massa substantiv, kan också särskiljas i kombination med orden "mycket" och "många". kommer ett kvantifierbart substantiv nästan alltid användas tillsammans med "många" som i "jag har många hundar. "Ett oräkneligt substantiv är vanligare med mycket, som i" jag har för mycket socker. "Detta stämmer också med den minskande modifiers" några "eller lite. " Few "hittas oftast i samförstånd med uppräknelig substantiv, medan" lilla "eller" för lite "go med massa substantiv.

Other indikatorer som du kan göra med ett oräkneligt substantiv orden "några" och "någon", eftersom dessa är liknande ospecifik. Om du frågar efter "några toast," du kan be om ett stycke eller en hel limpa. Med en uppräknelig substantiv du normalt skulle behöva ställa in en viss mängd.

För att ytterligare glädje grammarians och förvirra alla andra, kan vissa substantiv bete sig som både kvantifierbart och oräkneliga substantiv beroende på sammanhanget. Ordet "tråd" till exempel, kan ändra dess klassificering beroende på sammanhanget. Du kan exakt säga "Det är för mycket tråd på denna rulle" och "jag drog två trådar av min tröja. " I det första exemplet är substantiv oräkneliga, i den andra, kvantifierbart.

För det mesta, sunt förnuft och ett bra grepp om det engelska språket kommer att hjälpa dig förstå skillnaden mellan att räkna och substantiv massa. Det är tillrådligt att inte gå in alltför mycket av panik om du inte kan avgöra om och under vilka omständigheter, "öl" är acceptabelt som plural. Genom att på nära håll indikator ord, kommer du att upptäcka förmodligen de flesta av de knepiga substantiv som väljer att vara oräkneliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.