Vad är To Kill a Mockingbird?

To Kill a Mockingbird är en 1960 roman skriven av Harper Lee, som när de först publicerades haft nära omedelbar popularitet. Läsare snart hoppas på en To Kill a Mockingbird film, och hade turen att få ett 1962 med Gregory Peck förankring rollen som Atticus Finch, och vinna en Bästa manliga Oscar för sin rollprestation. Både boken och filmen utforskar, utan att släta över, effekten av förhållandet mellan raserna i södern under depressionen, sett ur ögonen på en liten flicka "Scout", en delvis självbiografisk version av Lee.

Narration av To Kill a Mockingbird förtjänar några utforskning eftersom boken är inte alltid berättad ur ett barns perspektiv. Istället vuxna Scout speglar ofta på händelser i romanen, där vid andra tillfällen, berättar barnet Scout boken. De två perspektiven av vuxna och barn ger en sömlös blandning av eftertanke och omedelbarhet, och återspeglar det sätt på vilket Scout, som hon åldrar, frilägger många olika världar tanke på förhållandet mellan raserna, små händelser stad, och händelser i världen, genom väl dragna tecken Scout möten. Det är svårt att ge en kort sammanfattning av To Kill a Mockingbird . Även om boken är kort, det är packat med intrig och subplot, och så många fina detaljer som de flesta bara kan få ut full effekt av romanen genom att läsa den. I korthet, stöter romanens intrig behandlar Scout och hennes bror Jem, och i synnerhet deras Atticus far, som den lilla staden en mycket svår tid. Den viktigaste åtgärden i boken bor just på en rättegång, där en fattig vit kvinna falskeligen anklagar en svart man, Tom Robinson, för att ha våldtagit henne. Atticus tillskrivs Robinson's försvar, och i stort sett gett ett ärende kan han inte vinna eftersom Robinson kommer att ha en vit jury. I detta klimat, tid och miljö, ingen vit jury skulle kunna preferens vittnesmål av en svart man under en vit kvinna. Alla Atticus kan göra är att ge bästa möjliga försvar i hopp om att få en andra rättegång.

Atticus 'avsikt att faktiskt försvara Robinson är beundrad av ett fåtal, men föraktas av de flesta andra. Som han förutspår, är Robinson dömd för våldtäkt, och sedan får panik i fängelse och blir skjuten när han försökte fly. Atticus "försvar av Robinson skapar särskilt dåliga känslor i Bob Ewell, far till Mayella, den åklagare i rättegången. Ewell syftar till att försöka förstöra Atticus genom att attackera Scout och Jem, och de är endast räddas av ett ingripande av den mycket tillbakadragna granne Boo (Arthur) Radley. En stor del av början av To Kill a Mockingbird " före rättegången handlar om Scout, Jem och deras vän Dill besatthet av Boo. Han har vistats i huset i år, efter att hamna i problem som en yngling. Barnen värva hans livshistoria och de desperat vill göra Boo komma ut. På det stora hela till Kill a Mockingbird handlar inte bara teman som rasism, men försvarar de marginaliserade i södra samhälle som förutsätter att alla människor att bete sig på vissa förutsägbart sätt. Scout, Boo, och Tom Robinson är alla samhälleliga undantag, att de inte passar eller hör hemma i världen i Alabama. Endast Scout kan göra övergången till att passa in, då hon går från pojkflicka till ung dam, men hon har sina ögon helt öppna för den stora orättvisan hennes värld innehåller.

Även på Kill a Mockingbird är älskad, och är ofta tillskrivs som att läsa på gymnasiet, har många människor hittade boken offensiv grund av dess användning av rasistiska tillmälen. På ett sätt är synd, eftersom boken stiger klart över rasism, att främja en bild av kärlek och acceptans för alla. Det också, ur ett historiskt perspektiv, är korrekt i dissekera synpunkt på den vita sydlänning om svarta sydstatare vid en viss tidpunkt. Många hävdar att boken är obligatorisk läsning för alla, särskilt i dess yttersta budskap om godkännande av alla, och i dess inneboende frustration att samhället av tiden fortsatt att diskriminera. Boken släpptes precis innan många av de medborgerliga rättigheterna demonstrationerna i söder och tros ha mäktigt påverkat många att bedöma vilken typ av rasism och för att stödja ett slut på det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.