Vad är National Poetry Month?

National Poetry Month är en månad lång hyllning till poesi. Firandet äger rum under april månad och har funnits sedan april 1996. Bokhandlare, författare, förlag, bibliotek, skolor och litterära organisationer samlas för att fira vikten av poesi i den amerikanska kulturen. Under National Poetry Month, är poesi uppläsningar, workshops, särskilda evenemang och festivaler hålls hela USA. Bibliotek och bokhandlar skapa bok visar att markera att fira att skolorna främja poesi till sina elever. bildades speciella firandet av Academy of American Poets, en organisation för att öka allmänhetens medvetenhet om poesi. Några av Akademins mål bland annat innebära att fler amerikaner till poesi, att uppmärksamma det arbete som utförs av amerikanska poeter, och att uppmuntra skolor att satsa mer poesi i läroplanen. Organisationen strävar efter att öka de nationella och lokala medier uppmärksamhet på poesi och är också fast besluten att påverka förlagen att publicera och distribuera mer poesi i tidningen och bokform. Det slutgiltiga målet är att avslöja att den amerikanska allmänheten om vikten av poesi i den amerikanska kulturen. Även April betecknas som en speciell månad för poesi medvetenhet uppmuntrar Academy of American Poets alla att fira poesi under hela året. Det vill poesi att bli en viktig del av alla amerikanska liv.

För att uppmuntra deltagande i National Poetry Month skickar Akademin marknadsföring affischer gratis för lärare, bibliotekarier och bokhandlare. Organisationen har särskilda händelser under april, inklusive en läsning serie kallade 10 Years/10 Städer och en händelse som kallas Poesi Creative Mind, med stöd av kända amerikanska kändisar. Sätt att fira Nationella Poesi månaden på ett mer personligt plan innebär att läsa en bok med poesi, delta i en poesi läsning, starta en klubb poesi läsning, eller köper en diktsamling för lokala bibliotek. The Academy of American Poets ger gratis lektionsplanering och läroplan för lärare som vill införliva National Poetry Month aktiviteter i sina klassrum. Vissa skolor väljer att göra det till en skola för hela evenemanget. Bibliotekarier tar emot information från Akademin om boken visar, idéer för program och metoder för att främja sina bibliotek "händelser som hör till den nationella Poetry månad.

National Poetry Month får ekonomiskt stöd från National Endowment for the Arts, New York State rådet om Arts, New York City Department of Cultural Affairs och National Council of Teachers of English. Akademin accepterar också donationer från allmänheten för att vidareutveckla sitt uppdrag att ge användarna större medvetenhet i konsten att poesi. För mer information om National Poetry Month, besök poets. org.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.