Vad är Kalifornien skadeglädje?

Kalifornien skadeglädje är motviljan mot staten och hoppas att dåliga saker kommer att hända med det. Tack vare täta skildringar som ett land med sol, surf och pengar, vissa människor känner en stark förbittring mot Golden State. Även vissa Kalifornien boende uttrycker en halvseriös önskan om dåliga saker att hända i den motsatta änden av staten.

Skadeglädje är ett tyskt filosofiskt begrepp som innebär att man tar nöje i någon annans olycka. Vanligtvis kommer detta inte från en önskan att orsaka eller se skada, utan snarare som en equalizer för dem som anses vara bättre än den vanliga person. Njuta av den bilolyckor eller funktionsbortfall garderob av kändisar är en vanlig form av skadeglädje. Kalifornien skadeglädje är en tyst eller högljudd åtnjutande av skada eller katastrof som drabbar delstaten Kalifornien.

världen vet Kalifornien för att fyllas med exceptionella väder och mycket fritid. Det är oundvikligt att Kalifornien är en ganska vacker plats. Den stora staten förfogar över en rad olika miljöer, från den soliga stränder i södra delen av staten till de snöklädda bergen i Sierra Nevada. Dessutom huvudstadsregionens centrum av staten leder till en till synes välmående ekonomi.

Men för alla Kalifornien naturliga och kulturella glans, har man infört vissa begrepp för världen att många skulle vilja glömma. Surfare tala och Valley girl slang är två enkla exempel på fadd och förbittrade över rykte Kalifornien har fått. Dessutom, att höra talas om mördaren vågor och stora garvning vid Venice Beach medan du är begravd i en snöstorm i Montana kan säkert ras irritation.

California skadeglädje ofta avser känslor inför naturkatastrofer. Kaliforniens torrt klimat och förkastning gör det särskilt känsliga för skogsbränder och jordbävningar. När bränder förstöra hemma hos kändisar i välbärgade områden som Malibu, vilket skedde under 2007, människor som lever i Kalifornien skadeglädje är mindre benägna att känna sympati för de rika filmstjärnor förlorar sina hem och kanske få en känsla av rättvisa görs.

Inom staten själv, Kalifornien skadeglädje tar på ett tydligt hem-Turf fråga. Trots att det är en stor stat, Kalifornien ofta betraktas som två olika kulturer, norra och södra. Northern California kännetecknas av en mer liberal politisk agenda, en lång historia av hippy kultur och en allmän anslutning till naturen och miljön. Främst på grund av mega-staden Los Angeles, är södra Kalifornien brukar definieras genom betoning på teknik och utseende, och dess intresseorganisation med Hollywood och medieproduktion. Ibland dessa grundläggande skillnader leder till futtiga önskar för skada på andra sidan av staten.

Det bör noteras att Kalifornien skadeglädje är sällan en allvarlig önskan. Mycket få människor tycks uttrycka faktiskt önskemål förstörelse på denna västkusten stat. Den känslan verkar vara mer av en enkel impuls mot moderation. Kalifornien verkar på ytan vara en ovanligt välsignade tillstånd, i fråga om välstånd, underhållning och vacker natur. Människor missnöjd med sina egna platser kan förståeligt känna milt förbittrad av en kultur som verkar perfekt. Men även de som ogillar läget verkar osäker på varifrån Kalifornien skadeglädje. I en anti-Golden State sång, sångare Jonathan Coulton tillkännager enkelt, "jag hatar Kalifornien, finns det något där ute jag inte får. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.