Vad är Fortress of Solitude?

Fortress of Solitude är ofta som provinsen serietidningen superhjälte, Superman. Ändå uttrycket härstammar med pulp fiction hjälte, Doc Savage, som hade en vetenskaplig forskning station i Arktis som hette så. Först i början av serietidningarna rappning av Superman, Superman hade en fästning som kallas Secret Citadellet. The Fortress of Solitude visas inte förrän på 1950-talet, kanske 20 år efter den ursprungliga Stålmannenserier visas. Den tidiga Fortress of Solitude låg i Arktis, och innehöll en staty av Jor-El och Lara , Stålmannens far och mor. Få kände till dess existens, och ännu färre kunde få tillträde. Endast de från Kryptonite hade kraft att lyfta den stora nyckeln som skulle öppna fästningen. Den tidiga serier att funktionen fästningens erbjuda många "områden", som nu alla, men glöms bort i TV och berättelser film om superhjälte. Det hade ett antal olika områden, som innehöll en utlänning zoo och kvartal sova för Superman. Vissa serier har lagt till fästningen, lägga träningsutrustning, datorer, forskningsanläggningar, och en samling av främmande föremål och teknik.

Like the Bat Cave byggts av Batman, den Fortress of Solitude var en tillflyktsort för Superman, ett sätt att träna problem, och ibland ett slagfält. Superman purister kan motsätta sig Fortress används som ett område där Superman slagsmål med någon, eftersom detta är hans allra heligaste. Faktum är att filmen Superman II klippa en scen där Superman förstör fästningen efter platsen blir känd Lex Luthor. Det finns olika konton genom åren om var fästningen ligger och hur den skapades. Film och TV står ofta luta på tanken att Stålmannen hade en kristall som kastades i isen, vilket gör att fästningen ska visas. Dessa representationer ta hållning att Fortress of Solitude var i huvudsak en övningsplats för Superman, och ett sätt för honom att lära sig om sitt sanna ursprung. En mycket rolig tolkning av fästningen sker i den kortlivade tv-serien Lois och Clark . I en episod är det avslöjat att Clark Kent kallade sitt Treehouse det Fortress of Solitude.

Även vanligen placerad i Arktis, olika representationer av Stålmannen i teckningarna, kan serietidningar, tv och film placera fästningen någonstans. Det kan i Antarktis istället, eller dolda i regnskog djungel. Ibland är det kamouflerat så att den inte kan ses av någon annan. Den vanligaste platsen, Arktis, ofta skapar fästningen som en värld av glas och is, absolut inte gör det förfärligt bekväma eller vad vi skulle kunna överväga en ergonomiskt inspirerad arbetsyta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.