Vad är Brev till en ung poet?

Brev till en ung poet är en samling brev skrivna av Ranier Maria Rilke, den berömda 20th Century tysk poet, en ung man vid namn Franz Kappus. Kappus hade gått i samma skola som Rilke deltog i några år tidigare, och han skrev till Rilke söker kritik av sina egna dikter och en liten vägledning om hur man bäst kan fortsätta sitt liv. Rilke svarade med en energi och en skönhet av prosa som gör Brev till ung poet en av de främsta avhandlingar om handlingen att skriva och kreativ inspiration, varvas med Rilkes filosofi på en rad olika ämnen.

Brev till en ung poet bara har tio brev till Mr Kappus, och ingen av Kappus brev till Rilke. Men även utan Kappus skrivelser, Rilke svar vårdas ömt av generationer av läsare och av någon författare som söker inspiration. Rilke inte bara uppmuntrar Kappus fortsätta att skriva, men också för att bedöma varför måste han skriva, och tänka på sin plats i världen och vad det innebär att vara en del av den mänskliga erfarenheten.

Introduktioner till Brev till en ung poet nästan alltid nämna att Kappus "första brev gjorde Rilke obekväm, påminna honom om hans erfarenheter i det militära internatskola Rilke deltog, och att Kappus, åtminstone i början av sin korrespondens, deltog . Rilke hade haft en fruktansvärd, isolerad tid på skolan, och slutligen lämnade den, mycket sjuk och med en brist på riktning.

Sedan Rilkes far var i det militära, antas Rilke detta också skulle bli hans karriär. I stället blev han författare, men det fanns verkligen något lidandet i den här processen. Ändå Brev till en ung poet aldrig tillrättavisar Kappus för att få kontakt med Rilke, och istället generöst uppmuntrar Kappus att hålla motsvarande, trots sitt ämnesval skulle ibland smärta Rilke.

Överraskande, Brev till en ung poet har mycket litet att göra med litterär kritik. Faktum Rilke uppmanade Kappus att ignorera kritiken och hålla strävar efter vad som var det bästa och sanna i hans poesi. Istället bokstäverna föreslå några böcker som Rilke anser grundläggande för alla författare, och erbjuder en hel del råd. Det finns några mycket intressanta ämne i de skrivelser som Rilke diskurser om feminism, världar en gång i en inte avlägsen framtid-han skrev i början 20th century-när kvinnorna skulle bli fulla och sanna lika för män. Han ställer sig också ämnen som sexualitet och ateism med en lätt beröring, som erbjuder mycket goda råd till sina yngre korrespondent. Ett genomgående tema i Brev till en ung poet behandlar ensamhet, och hur ensamhet kan låna eld på kreativitet.

Om du känner en tonåring författare eller en ung vuxen författare som söker vägledning, Brev till en ung poet är den perfekta gåvan . Rilke är mer känd för dessa tio korta brev, särskilt utanför Tyskland, än han är för mycket av hans triumferande poesi. Writers beröm ofta Brev till en ung poet som särskild insikt i Rilkes skrivprocessen och hans milda geni.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.