Vad är Alphabetic princip?

alfabetiska principen att det är enskilda bokstäver, eller kombinationer av bokstäver, att representera alla vanliga ljud av tal. Enligt det mönstret är förutsägbara så att en infödd talare av språket kan läsa eller tala ord som annars är främmande för honom. Alfabetiska principen är grunden för skrivna ord på många språk, däribland engelska.

Systemet skriva med alfabet har funnits sedan urminnes tider. Latin och Sanskrit är bland några av de mest kända döda språk att använda den alfabetiska principen för att skriva. Modern English använder det latinska alfabetet, ett alfabet designad av romarna och utformats särskilt för användning med det latinska språket. Det anpassades senare för att passa den romantiska språk, liksom andra europeiska språk.

språkets ortografi är en uppsättning regler att följa då man utarbetar skrivna ord och uttal. Vissa språk har en besynnerlig ortografin, vilket innebär att det bara finns ett ljud för varje bokstav i alfabetet. Engelska har en mer komplex ortografi, och kräver många brev för att få flera möjliga uttal som bygger på kombinationer av bokstäver runt dem. Dessa komplikationer uppstår ur en kombination av faktorer, inklusive "överblivna" bokstäver i ord från tid förändrat uttal, antagandet av främmande språk ord utan stava ändringar, och det faktum att det finns fyrtio möjliga ljud i språket och bara tjugosju sex bokstäver att uttrycka dem. är alfabetiska principen diskuteras oftast i relation till tidig läsundervisning. Phonics lär barnen att erkänna förhållandet mellan bokstäver och ljud. Repetition, konsekvens och en solid plan är avgörande för att lära barn att arbeta inom ett alfabetiskt system med lätthet.

Debatter pågår över de mest effektiva sätten att använda den alfabetiska principen om att lära barn att läsa, eftersom området läs utbildningen expanderar och studeras. Majoriteten av behandlingen specialister skulle instämma i att det är mest effektivt att börja med att införa barn till dessa brev och ljud som är minst förvirrande, och har den högsta frekvensen av regelbunden användning. Bokstäver, t. ex. "m", "s," t "," f "," n "och" r "är bland de studerade först. De är hög användning bokstäver som ofta kan uttalas isolerat och utan mycket distorsion.

När barnen är bekväm med enklare bokstäver, kan mer komplexa brev och kombinationer införas utan förvirrande för studenterna. Visuellt svåra bokstäver som "d", "p" och "b" komma typiskt nästa. Bland dem som kommer senare är bokstäver som "x" och kombinationer som "th", "sh" och "Gh. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.