Vad är A och O Alla?

"vara allt avsluta alla" är den sista eller mest kritiska delen av någonting. Exempelvis kan någon säga "hennes prestationer under debatten kommer att vara A och O i hennes kampanj" eller "han agerar som om racing är A och O alla. " Denna tur frasen är också ibland skrivet "Be-och O-all. "

Denna mening har sitt ursprung i Shakespeare Macbeth . Det kommer upp i ett anförande av huvudrollen som han anser att mörda en rival och hävdar att om mordet är framgångsrik, "detta slag kan vara det avgörande och slut-all-här. "Som ni kan se i Macbeth , är det" det vara allt slut allt ", och av okänd anledning," de "har minskat över tiden, kanske eftersom det fick frasen något klumpiga i talade tal. När folk talar om att A och alla är de hänvisar till helt avgörande faktor, och ofta till något som kommer att avgöra ett resultat. Det kan betraktas som den sista pusselbiten, eller egentliga aspekten av en situation. Eftersom att alla och avsluta alla är så viktigt, tenderar att tas på största allvar, och folk som inte är medvetna om hur viktigt det kan bli förvirrad över varför det betraktas med respekt.

Denna term används också ibland nedsättande för att hänvisa till en person eller händelse som inte är viktigt. I den bemärkelsen är att A och alla är sarkastisk, med talaren tydligen säga den exakta motsatsen.

Många upplever kritiska vändpunkter i livet som kan betraktas som en vara och o alla, exempelvis som kollegium ansökningar, intervjuer jobb, och så vidare. Ibland är dessa händelser verkar mindre viktigt i efterhand än de är på tiden, tack vare facit i hand och perspektiv. Vid andra tillfällen människor betraktar dessa händelser som mycket avgörande vändpunkter för resten av livet.

Inför en vara alla och avsluta alla, är det viktigt att försöka hålla en nivå huvudet. Sådana situationer kan vara stressande och spänd, eftersom det kan kännas som en hela livet står på spel. Men man kan inte göra mycket, även när vi möter en kritisk liv händelse, och det är ofta lättare att uppnå viktiga livsmål när man inte befinner sig i ett tillstånd av rädsla eller panik. Det kan hjälpa att tänka på liknande händelser som har navigerat framgångsrikt, även om sådana händelser var inte av samma omfattning av betydelse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.