Vad Edens lustgård?

Enligt Första Moseboken, den första boken i Gamla Testamentet i den kristna Bibeln, Garden of Eden skapades av Gud som en plats för Adam och Eva, den första mannen och kvinnan i kristen teologi, att leva. Edens lustgård beskrivs som ligger "i öst" och var fylld med en mängd olika växter och djur utöver de två människor.

Enligt Gamla Testamentet, informerade Gud Adam och Eva att de kunde göra vad de tyckte i Edens lustgård, så länge de inte äta frukten från kunskapens träd. Vissa tror att Edens lustgård aldrig riktigt funnits på jorden, även om flera platser i Mellanöstern har förts fram som tänkbara platser för det mytiska trädgård. Namnet "Eden" kommer från ett hebreiskt ord Eden , som betyder "glädje. " är The Garden of Eden framställs ofta som ett slags paradis, och det utgör oskuld för många kristna. Berättelsen om Edens lustgård är en av de mest kända bibliska berättelser, och många icke-kristna är bekant med begreppet. Enligt en populär folklore, Adam och Eva levde enkelt och oskyldiga liv i Edens lustgård tills de gav ut för frestelser och åt av kunskapens träd. När Gud först sätta Adam och Eva i Edens lustgård meddelade han dem att äta från kunskapens träd skulle få dem att dö omedelbart. Men, en annan av Guds skapelser ormen, informerade Eva att äta från trädet skulle ge henne en kunskap om gott och ont, gör henne lik Gud. Eva uppmuntras Adam att äta från trädet med henne, vilket resulterar i "Fall of Man" från ett tillstånd av oskuld till ett tillstånd av kunskap. Det börjar med att Adam och Eva hade ätit av den förbjudna frukten från kunskapens träd, utvisade Gud två från Edens lustgård. Påstås, vakter en hård ängel Edens lustgård för att hindra människor från att komma in igen. Eve får skulden för syndafallet vissa kristna, eftersom det var hon som tog rekommendation av orm och föreslog att paret äter frukten.

Många berättelser och dikter frammanar bilden av Edens lustgård, eftersom det är så allmänt erkända. Många människor har även engagerat sig i debatten genom århundradena om åtgärder för Adam och Eva, och några hävdar att kunskap var värt utvisning ur paradiset.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.