I journalistik, vad är en Fixer?

ett renoveringsobjekt är någon som erbjuder stöd till utländska journalister som försöker att få en story. Fixeringsmedel använda sina lokala erfarenheter och kontakter för att bereda väg för sina arbetsgivare, och många får en hög lön, särskilt jämfört med lokalt tillgängliga löner. För resande journalister, fixeringsmedel är viktiga, för utan ett renoveringsobjekt, kan det vara mycket svårt att få en berättelse eller att ta kontakt med människorna i ett land. De tjänster som erbjuds av ett renoveringsobjekt är ganska varierande. På ett minimum, arrangerar ett renoveringsobjekt transport, boende och måltider, och använder lokala anslutningar för att spåra människor ner. Fixeringsmedel översätta också, eller hitta översättare som talar obskyra dialekter, och de arbetar för att ordna intervjuer och besök på olika platser för sina arbetsgivare. Om ett renoveringsobjekt inte är tillgänglig, kanske en journalist som kämpar för att få den information han eller hon behöver, och journalister kan hamna i fara på grund av att inte ha ett kulturellt Guide. Att arbeta som ett renoveringsobjekt kan ganska farligt. Fixeringsmedel ibland uppfattas som arbetstagare för fienden på grund av sitt samarbete med journalister, och detta kan göra dem till föremål för repressalier i sina samhällen. Som många journalister känner igen, när de får sina berättelser, kan de gå, men fixeringsmedel stanna kvar. I vissa regioner i världen, fall av kidnappningar, mord och utpressning av fixeringsmedel har dokumenterats, och i vissa fall har kidnappat fixeringsmedel använts som ett verktyg att tvinga nyheter besättningar att lämna ett land.

Vissa försök har gjorts för att skydda fixeringsmedel, som journalister inser vikten av god fixeringsmedel och vill kunna arbeta med dem igen. Journalister tenderar att utbyta information med varandra om vilka fixeringsmedel är de bästa att arbeta med, och det finns en växande tendens att respektera yttrande-och inmatning av fixeringsmedel mycket mer. Till exempel, när ett renoveringsobjekt säger att en plats är för farligt att besöka, kanske en journalist söka ett annat sätt att få berättelsen, till skillnad från tidigare, då journalister skulle ha insisterat på att resan ändå.

I vissa fall har fixeringsmedel gått med på att bli journalisterna själva, efter att ha blivit inspirerad av sina arbetsgivare. Under Irakkriget blev många fixeringsmedel journalister genom olyckshändelse, som journalister fann sig oförmögen att röra sig runt om i landet fritt. Medan de kyls benen i hotellrum och stugor, tog sin fixeringsmedel fotografier, gjorde intervjuer, och ägnar sig åt andra former av rapportering, vilket gör att materialet tillbaka till sina arbetsgivare att skrivas upp och offentliggöras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.