I ett brev, vad P.S.

I ett skriftligt meddelande, "PS" står för den latinska frasen Post Scriptum , som betyder "efter att ha skrivit. " Det är tänkt att återspegla det faktum att texten markeras med "PS" lades efter det andra materialet hade redan skrivits, som ett bihang. Du kan också se en "PPS" under ett "PS", och eventuellt kan man skapa en kaskad av "PPPS's" och "trots PPPPS's," det är allmänt betraktas som dålig form.

Det finns flera skäl att lägga till en Post Scriptum , känd som en postscript på engelska. Vanligast, människor med en efterskrift när de minns något precis innan posta ett brev, och vill addend den snarare än att införa det i ett kommande meddelande. Till exempel kan någon komma ihåg att hans eller hennes adress har ändrats, och lägg till "PS Min nya adress är . . . "så att läsaren kommer att uppmärksammas på det faktum att den gamla adressen inte längre är giltigt, om han eller hon går miste om en förändring i avsändaradressen delen av kuvertet.

PS kan också användas för att lägga till en kommentar till ett skriftligt dokument, såsom i fallet med en författare som vill expandera på något i ett brev utan att störa flödet av skrivelsen. Postscripts ingår ofta i böcker för mycket av samma skäl, och att låta författare att tacka personer som har bidragit till arbetet. Erkännanden skulle kunna bli ohanterligt i andra delar av boken, men de är helt lämplig i postscript. Författarna använder också postscripts att ge ytterligare information, t. ex. förteckningar över resurser läsare kan vara intresserad A PS kan också vara med för att ge en mer informell kontakt med en formell kommunikation, som i "PS George och barnen säga hej, "påminna läsaren av en personlig anknytning till författaren. Formella brev kan också använda postscript som ett verktyg för att ge mer information om bakgrund av skrivelsen, även om PostScript är ganska ovanliga i formella affärskommunikation, eftersom sådana kommunikationer ska vara noga sammansatt, utan onödiga addendums. Dessutom är postscripts ibland används i förtryckta bokstäver att lägga till en personlig kommentar till en form svar.

Du kan se PS skrivas "PS", och båda termerna är allmänt betraktas som stilistiskt acceptabelt. Författare bör vara försiktig med att anställa den postscript, eftersom det kan vara ett mycket värdefullt och ibland charmigt skriver verktyg, men det kan bli irriterande om det blir en vana. Speciellt när du komponerar formell korrespondens, använder en PostScript kan devalvera allvaret i brevet, så folk bör tänka noga innan du lägger till ett "PS"


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.