I Harry Potter, Vad är Gringotts?

i Harry Potter-böckerna, är Gringotts det wizarding bank som drivs av troll, även om det anställer människor också. Gringotts tycks vara den enda bank i trollkarlsvärlden världen, och endast en gren, som ligger i Diagongränden, diskuteras i böckerna. Gringotts fungerar på samma sätt som deposit boxes göra på mugglarfödda banker: insättare kan ge material till banken för lagring, där de kommer att bevakas med hjälp av olika åtgärder. När någon vill ta bort artiklar från banken, han eller hon ger banken med en nyckel, och kan ses som valvet i fråga. Gringotts ger även valutaväxling mellan mugglarfödda (icke-magiskt) och guiden valuta.

Gringotts beskrivs som en multipel historia vita byggnaden med underjordiska valv som sträcker sig till ett okänt djup under jorden. Beloppet av skatten som hölls i Gringotts är okänd, och exakt information om säkerhetsåtgärder används vid banken är ganska sällsynta, även om det finns rykten om troll och drakar som används för att vakta den höga säkerhetsnivån valv. Två olika sätt att koppla upp ett valv ses i böcker: användning av antingen en nyckel eller nageln en Gringotts troll, som tydligen kan användas för att låsa upp vissa valv.

Enligt Rowling, troll är väldigt giriga varelser som bevakar sin skatt väl. Gringotts ses som en mycket tillförlitlig och säker plats att lagra viktig material: det enda säkrare, enligt Rubeus Hagrid, en av de vuxna karaktärerna, är Hogwarts skola för häxkonster och trolldom, som har många magiska skydd av sina egna. De Gringotts Goblins beskrivs som oattraktiv att titta på, eftersom de är korta och skrumpna med krokiga näsor, men mycket smart. Att banker, de har bra huvuden för nummer.

Harry butiker pengar i valvet 687. Under den första boken, Harry och Hagrid ange Diagongränden att få skolmaterial för Harry och Hagrid tar bort något från valv 713, som senare visar sig vara de vises sten. Beslutet att flytta de vises sten visar sig vara en bra en: kort därefter, Vault 713 har brutit sig in, det första registrerade inbrott i Gringotts historia.

Flera mänskliga karaktärer i boken arbetet för Gringotts. Bill Weasley, äldre bror till Harry nära vän Ron Weasley är anställd av banken som en förbannelse brytare i Egypten, förmodligen återhämtar artefakter från egyptiska gravar. Fleur Delacour, en fransk häxa infördes Harry Potter och den flammande bägaren får ett jobb med Gringotts i England för att förbättra sina kunskaper i engelska. Klart driver Gringotts på internationell basis, och förmodligen handtag finanser för Dark guider samt laglydiga dem. Detta kan visa sig vara viktigt i den sista boken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.